Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Peter

Страници: [1]
1
(((|))) искам да те попитам какво мислиш за Исус Христос и според теб вярно ли е това, което пише за Него в четирите евангелия?

2
................

3
Искам да допълня горното си мнение с нещо много важно. Трябва да четем беседите на Учителя не за да придобием окултни способности, а за да разберем по-добре учението на нашия Бог Исус Христос. Това е най важното нещо което се изисква от нас на земята и Учителя ни помага в това, защото в Библията и в частност в Евангелието не може да се напишат подробностите, които Учителя Петър Дънов ни дава. Това е според мен, така аз виждам нещата.

4
Здравей, Пламене. Отговарям ти въпреки, че си задал въпроса доста отдавна, но това е важна тема. Запомни една много важна истина - колкото повече се стремиш да придобиеш необикновенни способности, толкова повече се отдалечаваш от това. Това не са фокуси, които искаш майсторите да споделят с теб, за да изненадваш света. Не се засягай от последното изречение. Като по млад и мен ме вълнуваше този въпрос. Чети Библията, чети беседите на Учителя и ще се научиш как да се справяш с трудносите в живота. Успех желая на всички!

5
За мен учението на Петър Дънов няма нищо общо с източните окултни школи, защото те нямат нищо общо с нашия Бог Исус Христос.

6
Други / Масони
« -: февруари 25, 2006, 03:27:58 am »
Приятелю, не те познавам, не знам дали си искрено вярващ човек. Ако е така, не смяташ ли, че това е едно изпитание, едно изкушение пред което те поставя Бог.

7
Други / Масони
« -: февруари 24, 2006, 07:07:29 am »
Главното, което ги свързва е материалното, а не духовното развитие на човека. Те са тайна организация, членовете на която си помагат взаимно, но не помагат на хора извън тяхната група. Фактът, че са тайни говори много. Говори например за това, че се мислят за богоизбрани, другите са недостойни да бъдат посветени в техните ритуали и изобщо в правилата на техния духовен живот. Друга много важна отличителна тяхна черта е отношението им към Бога. По този въпрос не съм много запознат и затова няма да говоря, но в едно съм сигурен – не е такова каквото има Бялото братство. И запомни това: всеки, който иска да стане масон иска да стане влиятелен и богат. Както виждаш има доста голяма разлика между Бялото братство и масонството.

Страници: [1]