Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - LG_

Страници: [1]
1
Здравейте!
Искам да отворя тази тема във връзка с изключително важния за нас предстоящ инвестиционен проект за реализацията на Суперпаничище. Лично аз съм със смесени чувства за положителните страни на проектa.

От една страна приобщаването на повече хора към природата и ако щете аурата на Святото место "Седемте рилски езера" е нещо хубаво. Колкото повече хора посещават планината толкова повече те ще се "повдигат" духовно. Планината влияе много добре и прочиства съзнанието от лошите мисли. Достъпа до езерата ще се подобри, ще стане по-бърз с лифта. Както е сега положението с кабинковия лифт от Боровец до Ястребец посока Мусла.

От друга страна като че лл посегателството от страна на човека върху природата става все по-интензивно и по-агресивно. И като че ли строителството на проекта се числи в този смисъл към "посегателствата". Освен това като се прибави и чисто сантименталното чувство че това си е "нахса" свята територия, място за духовна работа ме обвзема чувството на носталгия и желание Езерата да си останат такива каквито са.

Да вметна и още един аспект, който мисля че има връзка с темата. Учителя е казал че ще дойде време когато хората ще идват с хелихоптери за да играят Пъневритмия. Тоест навлизане на "цивилизацията" на това място.

Сигурен съм че Небето е промислило за това как ще е най-добре. Да бъде волята Божия

Много ще се радавам ако се получи една интересна и ползотворна дискусия по темата. Очаквам с интерес вашите коментари.

Страници: [1]