Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - aneta

Страници: [1] 2 3
1
Поздрaви на приятели / ЧРД, Пламен! :)
« -: март 11, 2012, 03:27:11 am »
Честит рожден ден, Пламен! Пожелавам ти много радост и щастие! И успех в трудната работа която вършиш! :)


2
Братската група „Паневритмия в Западен парк”, София кани всички приятели и симпатизанти на празника си.

Дата:неделя 18.09.2011г. от 9.00ч

До мястото на Паневритмията се достига с автобуси №№309, 310, 83
или тролей №6 и №7 за ЖК „Люлин”. Спирката е „Западен парк”.
Пресича се бул.”Европа” на светофара.
Влиза се през  централния вход на парка и се върви в лявата част на централната алея с цветя. Минава се чешмата и се стига до пресъхнал шадраван, пресича се напречната алея и в ляво зад редица от бели пейки се намира полянката.
 
Програма:

9.00ч. – Наряд
9,30 ч. – Паневритмия
11,00 ч.-Поздравления с братска музика, песни и поезия, гарнирани с вегетариански коктейл.

Добре дошли приятели!
 
За допълнителна информация и справки
търсете Виолета Христова
дом. телефон: 02-920 47 91
GSM 0889/538 009
e-mal: wio_leta@abv.bg.3
Концерт на 2 юли 2011 г. в зала България - по случай 60-годишнината на Петър Ганев


2  ЮЛИ  2011 г.
   
Зала „България“
Събота
   Начало: 18 ч.
                                       

ДОБРАТА МОЛИТВА
 

КОНЦЕРТ
 

МУЗИКА ОТ БЕИНСА ДУНО
 

По случай 60-годишнината на Петър Ганев

Национален Филхармоничен Хор „Светослав Обретенов“

Диригент на хора: Люба Пешева
Орган: Стефан Далчев

Струнен оркестър

Аранжименти: Петър Ганев
Диригент: Петър Ганев

Солисти:

Петър Ганев – цигулка, Магдалена Далчева – чело
Надя Колева – сопран, Пламена Гиргинова – сопран,
Снежина Куманова – мецосопран, Пламен Бейков – бас

Програма

В програмата ще бъдат включени рядко изпълнявани произведения от Учителя: „НОВОТО БИТИЕ“ – Оратория за хор и оркестър, Добрата молитва – песен (муз. П. Ганев), Песен на Ангелите, Ангел вопияше (муз. К. Дъновски), Българска рапсодия, Химни на слънцето, Химн на великата душа и много др.               

„НОВОТО БИТИЕ“ (Създаването на Новия Адам) е едно от най-мащабните и дълбоко мистични произведения на Учителя Беинса Дуно. Създадено е от него в края на земния му живот. Представлява цикъл от седем солови песни, които отговарят на седемте Божествени дни от Сътворението и представят чрез музика и слово духовната мистерия на сътворяването на Новия Адам. Това е човекът на Новата епоха, създаден „по образ и подобие Божие“, който ще живее по законите на Божествения свят.

Мелодията на всяка песен започва и се развива около поредния тон от седемте тона на тоновата стълбица: до, ре, ми, фа, сол, ла, си, обемайки музикалното пространство в духовен аспект. Числото 7 е свещено и отразява Божествена реализация на различни нива. Оригиналната мелодия на Беинса Дуно е разработена многогласно за изпълнение от хор и оркестър от Петър Ганев. Хармонизацията и оркестрацията обогатяват тази творба, развиват нейния духовен потенциал и я представят във вид, подходящ за сценична изява. Музикалните образи вълнуват дълбоко със своята яркост, достъпност и духовна сила. Те припомнят на хората техния Божествен произход и чертаят пътя на бъдещото им развитие.

/източник/

4
Представяне на новата книга на Константин Златев

За дата:
13.06.2011

Драги приятели,

Заповядайте на представянето на новата книга на Константин Златев "Пътят към Истината (Размисли върху беседи от Учителя Петър Дънов)", в понеделник, 13 юни 2011 г., от 18.30 ч., в Братския център (ул. "Ген. Щерю Атанасов" № 2).
/източник/

5
Честит рожден ден, Пламене! Благодаря ти за точните и навременни указания за житния режим. А и за много други неща свързани с  учението, което ни е оставил Учителя Петър Дънов! Пожелавам ти все така да раздаваш светлина и добрина на търсещите! Много радост и щастие сред близките ти хора!


6
Честит рожден ден, Георги!

Щастие и успех навсякъде! И много светлина!

Благодаря за прекрасния сайт и интересната информация, която ни давате с брат ти!7
Школа / 2011-01-07 Разумното в човека, MOK, 01.01.1928
« -: януари 07, 2011, 01:38:01 am »
Разумното в човека, MOK, 01.01.1928

Цитат
Коя е причината за различието между хората? Всички души са излезли от Бога с еднакви потенциални възможности, но по време и пространство всички не са излезли изведнъж. Тази е една от причините за различието, което съществува между хората.
...
Много хора четат Достоевски, възхищават се от него, искат да бъдат като него. Това е невъзможно. Един е Достоевски, един е Толстой, един е Христос. Нещата не се повтарят. Следователно, ако великите хора са носители на светлина за човешките умове, стремете се всеки от вас да бъде поне малка свещ, да осветява своя път. Щом можете да осветявате своя път, ще помогнете и на ближния си. Радвайте се, че сте малка свещ, която носи светлина в света. Малките свещи, събрани на едно място, дават силна светлина, която разпръсва големия мрак.
...
Ще дойде ден, когато тъмнината ще отстъпи мястото си на светлината, и тогава всички ще виждат ясно. За това време апостол Павел казва: „Сега виждаме мрачкаво, а тогава ще виждаме лице с лице“.

Само светлият път на Мъдростта води към Истината.

8
Други / Концерт - 27.12.2010г., София
« -: декември 23, 2010, 06:49:30 am »
На 27.12.2010г. Концерт, посветен на 66 годишнината от заминаването на Учителя

КУЛТУРЕН ДОМ „КРАСНО СЕЛО“

Трамвай № 5 спирка „Хиподрума“

27.12.2010. Начало - 18 ч.

БРАТСКИ КОНЦЕРТ

Музика от Беинса Дуно

Струнен квартет с ръководител: Петър Ганев

Солисти: Надя Колева - сопран, Пламена Гиргинова - сопран, Ина Дойнова - сопран, Пламен Бейков - бас

Хор „Евера“, Диригент: Искра Рачева

В програмата:

Милосърдието, Гласът на живия Господ, Небето се отваря, Ангел вопияше, Радост и скръб, Красив живот – безкраен път, Добрата молитва – песен, Шуми, Моето слънце днес ще изгрее, Мирът иде, Странник съм в този свят, Медитация – Една вечна истина, Ще се развеселя и др.

ВХОД СВОБОДЕН

/източник/

9
Честит имен ден, Пламене! Честит да е празника на свети Игнатий - празника на огъня в народната традиция на всички празнуващи днес - Игнатовци, Огняновци и ... просто празнуващи!10
НАРЯД
за 27 декември 2010 г.

66 години от заминаването на Учителя

Начало – 6.00 ч.
За София – 7.00 ч.

 

1. Песента „Духът ми шепне това”

2. Молитвата „Добрият път” – Молитва на ученика

3. Формула: „С теб е Бог, ти ще победиш, твоята победа е и моя победа. Аз вярвам в един Бог на Мъдростта, в един Учител на Любовта и в един Дух на Истината.” (един път)

4. Псалом 133

5. Прочит от Евангелието:

Матей 16: 13-19

Марк 10: 28-31

Лука 17: 26-33

Йоан 16: 12-14

6. Беседа „От мен да мине“, 27 юни 1920 г., от томчето „Сила и живот“, т. 4

7. Мото: „Христос е човекът на изобилната сила. Христос е човекът на изобилната вяра. Христос е човекът на изобилната Любов.“

8. Песента „До ще ден“

9. Заповедта на Учителя

10. Отче наш

11. Песента „Вътрешният глас на Бога“

12. Формулата на Братството: „Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят Белите братя в Божията Любов.” (3 пъти)

Братски съвет


11
Школа / 2010-11-14 Мерки в живота, MOK, 27.11.1927
« -: ноември 14, 2010, 09:26:56 am »
Мерки в живота, MOK, 27.11.1927

Много малка беседа. Ето какво ми хареса:

Цитат
Една от опасните страни в човека е, да вижда отрицателното в живота, в себе си и в окръжаващите. Понеже всеки човек, всяко нещо има две страни – добра и лоша, положителна и отрицателна, той трябва едновременно да вижда и двете, да ги съпоставя, изследва, анализира, претегля и тогава да спре вниманието си на неизменното, на доброто в човека. Всеки човек има нещо добро и възвишено. Следователно бъдете справедливи първо към себе си, а после към окръжаващите. Първо мерете, претегляйте нещата, а после правете заключения.

Казано е в Писанието: „Изпитвайте нещата, но доброто дръжте“.

Сега и на вас казвам: Изучавайте и доброто, и лошото, но доброто дръжте. Нека доброто бъде основа на живота ви, върху която да градите.

Много е важно това, но в момента в друг братски сайт се сблъсках с нещо, което не разбирам. В разглежданата беседа от УС: „Разбрано добро и неразбрано зло” се казва: „когато не разбираш злото, то си отива; когато разбираш доброто, то си остава.”
Тук попаднах в едно противоречие – как можеш да изучаваш нещо без да го разбереш. А ако е зло и го разбереш, то има опасност да остане ...

12
Няколко съвета как да мислим бързо и ефективно и благодарение на това да се чувстваме по-млади може да се намерят в сайта на здраве.bg :)

Ето ги по точки:

1. Ползвайте често Мрежата

2. Упражнявайте се

3. За зъбите ползвайте и паста и конец

4. Пийте умерено

5. Яжте боровинки

6. Решавайте ребуси

7. Медитирайте

Особено ми харесаха 1, 6 и 7 точки. Бих добавила - изучаване на чужд език, играене на Паневритмия или изпълняване на упражненията дадени от Учителя. Всъщност той е дал доста съвети в това отношение:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b4/upraj.html

:)

13
Школа / 2010-09-16, Великите хора, МОК, 11.09.1927г.
« -: септември 16, 2010, 10:55:19 am »
Великите хора, МОК, 11.09.1927г.

Цитат
Като се говори за великите хора, ние дохождаме до техния произход и до пътя, по който са вървели. Ние се интересуваме от тях дотолкова, доколкото можем да следваме пътя им и да се ползваме от техните опитности. Важно е да се знае кой е бил първият тласък в човека да работи върху себе си и да стане велик.

Първоначално, когато светът се е създавал, великите хора са взимали участие в създаването му. Те са били богове на небето. Като свършили работата си горе, те слезли на земята на по-низка служба – да я уредят. Щом завършат тази работа, те ще се качат на небето, като оставят на земята по няколко от своите представители.

За да познаете кой човек е велик, вие трябва да имате отзивчиво сърце и будно съзнание. Който не е готов да познае великите хора, той минава край тях, както край обикновените, без да придобие нещо. Много естествено. Как може слепият да се ползва от светлината на слънцето? Срещнат ли човек, който има любов в себе си, великите хора веднага се отварят, пущат малко от светлината си и отново се затварят.

И тъй, мислете за великите хора, за идейните неща. Като мислите известно време върху идейното в живота, ще започнете постепенно да го прилагате. Мислете за Бога, Който повдига и облагородява човешкото сърце. Мислете и за великите хора, като образци на трудолюбие, постоянство, любов към знанието, истината и свободата.

14
Школа / 2010-09-09, Божествената мисъл, МОК, 04.09.1927г.
« -: септември 09, 2010, 01:22:40 am »
Божествената мисъл, МОК, 04.09.1927г.

Цитат

Тема за следния път: „Отличителните качества на великите хора“.

Мнозина от вас се считате за ученици на Божественото учение. Помислете върху отличителните качества на ученика и каквото знаете по този въпрос, напишете го като тема. Всичко, каквото виждате в природата – камъни, растения, животни, хора – се различават едни от други по някаква специфична черта. Следователно и ученикът на новото се отличава с някои специфични качества. Мислете по този въпрос, за да си съставите ясна представа за себе си, да знаете доколко, всъщност, сте Божествени ученици. Човек трябва да се познава добре, да знае с какви дарби и способности разполага, за да може да се справя с всички мъчнотии в живота си. Даже великите хора изучаваха себе си, с цел да намерят най-добри методи за справяне с мъчнотиите в живота си. Колко повече това е задача за обикновените хора! Като изучавате живота на великите и гениални хора, виждате, че те не дойдоха на земята със сватбарски дрехи, но с работнически. Те носеха в ръцете си чукове, мотики, рала, да трошат камъни, да правят пътища, да разорават земята. Те пожертваха живота си за благото на човечеството, но проправиха неговия път. Не беше лека тяхната работа. Те се занимаваха с грубата материя, но преодоляха мъчнотиите. Ако великите хора минават през мъчнотии и изпитания, мислите ли, че обикновеният човек ще върви по гладък и лек път?

Мнозина мислят, че ако приемат новите идеи, ще прекарат живота си леко, без мъчнотии. Вярно е това, но лекият, приятният живот ще бъде на края, а в началото всички ще минат през големи мъчнотии и страдания. Това не трябва да ви плаши. Знайте, че колкото по-големи са мъчнотиите ви, толкова по-големи постижения ви чакат. Човек става велик само когато минава през големи мъчнотии и изпитания и ги преодолява...

Вярвайте в Божественото в себе си; вярвайте в Божественото във всички хора. Не се стремете да станете велики хора, но дайте път на Божественото в себе си. То ще ви направи велики. Божествените мисли правят хората велики. Като вярва в Божественото Начало, човек усилва вярата си. Вън от Божествените мисли, вярата не може да се прояви. Много естествено, ще вярваш в това, което съществува, а не в това, което не съществува. Единственото реално нещо в човека е Божественото, което е вечно и неизменно.15
Нешка Робева кове бъдещи шампионки с паневритмия

Цитат
"Искам гимнастичките да се доближат до паневритмията. Първо, това са дихателни упражнения, и второ - запознават се с една нова система - акумулиране на енергия. Системата на Петър Дънов дава убеденост на човека, че може. Затова всяка сутрин я практикуваме. След това правим силова подготовка и двигателни игри в морето. Тренираме по цял ден, а вечерта изнасяме програми", заяви Нешка Робева в интервю за "Варна утре".


Подробности  - тук :)

Страници: [1] 2 3