Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Георги

Страници: [1]
1
Прекрасна инициатива.

Имам приятел французин, който организира такива конференции в Монреал, Канада , повече от 15г. Лекторите , които той кани, са едни от най-известните специалисти в света.

Последните няколко години тези конференции са свързани и с идеята да се организира "международен ден на бременната жена". Първите разговори с представители на ООН са положителни, но процедурата е дълга.

За тези , които се интересуват , ето сайта на моя приятел - http://apn.blogspirit.com/


3
Съгласен съм с Вас.Единственото нещо, което мога да предложа, е да напишете един документ с предложения , какво и как да се направи съобразено със законите на страната.

Това предложение да се обсъди в братските групи и да се приеме.В страни като Франция и Канада , държавата признава Братството като нова религия, независимо че и Френското братство не иска да бъде наричано религия. Такива са законите.Георги

4
Според мен регистрацията на Братството е много деликатен въпрос.

Регистрацията като религиозна общост е станала в края на 40-те години , по времето на комунизма , когато е нямало други закони.

Единственото решение тогава е било регистрацията като религиозна общност. Регистрация се налага поради законите в държавата, в която живеем.Без регистрация е невъзможно:

- В наши дни легера на Рила ( място е защитен природен обект , необходимо е разрешение за пребиваване там)

- Концерт или лекция на обществено място ( иска се разрешение)

- Всякакви публични дейностиДруг проблем , който възниква е изучаването на Паневритмията в училищата.   От една страна е прекрасно децата да играят Паневритмия, от друга - образованието е светско, т.е. като религиозна общност ни е забранено да работим в училищата.

Независимо , че има организации , които преподават паневритмия, тя е част от Учението и по закон сме религиозна общност.Друг проблем , който би възникнал е членството ни в Европейкия съюз. Законите там са строги и има много ограничения, запример Франция.  Така, че трябва да се избере най-добрия вариант.Регистрация трябва да има, живеем в правова държава.

Въпросът е каква. Всека една регистрация има своите ограничения.Това е моето мнение. Не съм юрист.

Георги

5
Храни / Магазин "Слънце"
« -: февруари 29, 2004, 09:32:27 am »

Адресът на магазин ''Слънце ''е :9700 гр.Шумен,ул."Цар Асен І'' 8./Тел.054 802 099 ,е.мail slynce_shumen@abv.bg/
Магазинът  предлага:
1.Семена за кълнове-пшеница,ръж,овес,люцерна,слънчоглед,нахут,сусам,соя/проверена в лаборатория/
2.Сурови ядки-бадем,лешник,орех,сусам,кашу,слънчоглед,кайсия.
3.Суров сусамов тахан.
4.Брашна-овесено,ръжено,оризово,соево,царевично,ябълково,шипково,типово,грахам,пълнозърнесто.
5.Чай
6.Соеви продукти/проверени и със сертификат/-пастет,кашу,майонеза,кюфтета.
7.Лечебни чайове.
8.Билки.
9.Хранителни добавки.
10.Храни за диабетици.
Повече от 10год. в магазина се предлага и актуална информация за здравословния начин на живот

6
Братството в чужбина / Братството в Канада
« -: февруари 16, 2004, 11:16:37 pm »
Историята на Братството във френска Канада (провинция Квебек) е доста интересна. През 1953г. тук пристига брат Фюгюлен. Той е французин от Тулуза. Запознава се с Учението през 1938г. Тогава във Франция се среща с Михаил Иванов. Още с пристигането си в Канада започва да изнася лекции, посветени на Учението. Незави-симо от трудностите, които среща (баща е на осем деца), брат Фюгюлен не престава да пътува почти всяка събота и неделя от 1953 до 1981г., за да популяризира идеите на Братството.

В началото в братските групи се четат книгите на Учителя, но след първото идване на Михаил Иванов в Канада (идва още три пъти през 80-те години) през 1967 година настъпва промяна и започват да се четат предимно негови лекции. След разговорите, които имах с различни хора, разбрах, че това се дължи на фактите, че стилът на Учителя е много труден за разбиране от канадците (те са много по-рационални от нас) и на липсата на достатъчно преведени лекции и беседи на френски.

След повторното идване на Михаил Иванов се основават два центъра: „Радост“ в гр. Лавал и „Благословение“ в гр. Шербрук. През този период кметството на гр. Монреал разрешава на Братството да ползва една огромна сграда в центъра на града и на друга – на хълма Монт Реал. През този период около 200 души четат лекции и посрещат изгрева. Тогава става едно интересно събитие. Един ръководител на група, практикуваща йога, решава, че неговият учител е Михаил Иванов, и заедно със своите 300 ученици отива във Братството.

През 90-те години дейността на Братството се премества в центровете в Лавал и Шербрук. Братята и сестрите продължават ревностно да изучават и доколкото могат да прилагат Учението. Те са добронамерени към околните, готови са да помогнат с каквото могат. Много от тях носят български имена – Светлина, Божидар, Миляна и др.За повече информация:Centre de Blagoslovénié

Fraternité Blanche Universelle

3950, chemin Albert Mines, R.R.1.

North Hatley Québec J0B 2C0

Canada

Tél.: (+1) 819-564-3287

Fax: (+1) 819-564-1823e-mail: fbucan@fbucanada.com

Страници: [1]