Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Иван

Страници: [1] 2
1
Ако дадена наука или общество са окултни, то не би трябвало да пише за тях по вестниците, списанията, Интернет или по книгите, които може да намерим в книжарниците или по уличните щандове. Пише ли за тях по тези места, това означава, че те не са вече окултни - или са били разкрити, или просто са остарели.

Бравооо.. !!!  Ръкопляскания  и почерпка за това мнение !!! Конграчулейшънс !!! 

2
Окултни науки / Re: ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: юли 28, 2011, 02:25:25 am »
Я виж ти, тук било интересно!
Този институт по сугестология не беше ли създаден по повод и по причина на Ванга?
А Кубрат Томов е начетен човек. Което си е вярно- вярно си е. И на вид го докарва с бялата коса и брада. 

3
Нещо си се заблудила май?
Няма приятелски крошета, няма и неприятелски.
Всъщност разказвах само един вариант на сценарий на филма "Индиана Джоунс и храма на обречените" с други главни герои.
Нищо повече - имам много богата и мноооого развинтена фантазия и трудно я овладявам понякога. Особено като налетя на професионалисти.

Иначе по темата тук: за  24.12.2012 година да кажа две думи.
Според календара на другия ден се пада ден събота. В ден събота винаги си купувам вестник с програмата за цялата следваща седмица. Мисля през 2012 година на 24.12 да направя същото ..... вестник, програма за ТВ-то, после джезвенце с кафенце - голямо при това и с удоволствие ще изсърбам една чаена чаша хубво горещо кафе с крака върху табуретката като един книжен, опсссс... филмов плъх. Е ..ако е дал Господ ,де ..... но със сигурност не ми се гледа вече "Индиана Джоунс и храма на обречените". Може би ще гледам 5134 или 6783 епизод на "Дързост и красота". но по вероятно е да си пусна "National Geographic" или "Travel TV" или "History TV".
Нямам критерии.
Просто "гледам филмите" които "пускат" по онова нещо наречено  "телевизора на възприятията" и се потапям в сценария на баш Сценариста.

4
Изказъл съм  само НЕпрофесионалното си, /опростачено според тебе/ мнение.
Нямам никакви притенции за професионализъм като тебе.
За менте е удоволствие да "чуя" професионалното ти мнение:
Цитат
Това за религията - няма връзка с мен, а за безумието - още по-малко. Разглеждам Библията и всякакви други религиозни текстове от окултно гледище - така, както ги разглежда и Учителят и такъв, какъвто следва да е единственият им начин на разглеждане. Всичко друго са християнски измишльотини и суеверия - нямащи нищо общо с Учението и Истината.

Виждам, че Истината струи от тебе.
Така да бъде. Само допълни, че е само твоето субективно мнение за Истината, иначе вече трябва да те канонизираме за Светица и единственият оторизиран тълкувател на Петър Дънов.
Иначе Никола предполагам и мене ме разбра, въпреки, че лично не се познаваме. Голмата част от написаното от мене беше за него, не за тебе.
Само лек съвет от мене НЕпрофесионалиста: Не очаквай записана защитена дисертация по дискутираните въпроси в който и да е форум.
Когато си отгледаш твои собствени деца в буквален смисъл в положението на дълготрайна многогодишна крайна простащина от книжни окултисти, дето не се и помръдват да помогнат ни на йота, но са като едни малки сократовци на думи, може да дискутираме неопростачено. До тогава твоите коментари си остават единствено и само хипотетични прочетени от книжки. В тях може и да има доста Истина, но няма да е преживяна и изпитана дали е функционираща. Пациента го приемаш за 1-2 часа и после го "пускаш да си лиже" психо и душо раните, след като си му обрала такса болност. Собствените ти деца не са просто пациенти - те "залепват за тебе" 25 часа в денонощието. Няма как да им обясниш, че навън има психотронна атака и не можеш да го пуснеш да си играят при другите деца, защото ще ги отвлекат и .... прочие неща. Те искат да си играят, но като се върнат в къщи искат и да ядат, а не си напечелила пари, защото си била 25 часа с тях. Между другото трябва и да пазиш и съпружеската половинка от същите неща като децата, но тя поне може да си каже какво й е на душата и има хипотетичен вариант да чуе за какво иде реч когато говориш за психотронни атаки,  магии, отвличания и прочие човеколюбиви експерименти ако ти е останало още въздух и още можеш да говориш. А книжните плъхове през това време "цъкат като стенни часовници" отстрани и пишат десертации и докторати ... и...трупат в банковата сметка и се хилят непросташки, научно при това с академичните си титли, след като чисто академично са "хвърлили" поредния пасианс на картите, за да докажат ясноведските си методи на познаване на черна и червена карта, бодро записвайки героичния си академичен труд на филмова лента, като наследие за поколенията.
На война е като на война, няма простаци и непростаци - има само живи и умрели. Можещите оживяват и после разказват с присъхнали гърла и устни опростачено, другите пишат поезия с литературни термини. Романтиката е по филмите на Холивуд когато седнеш пред телевизора с изпружени крачета върху меката табуретка след усиленото натоварване на нахалните пациенти там ... кабинета , с работното  време от 9 до 17 часа. Които даже имат и наглостта да си плащат за сеансите.

 За духовни деца пък изобщо  не ми се говори. Липсва ми професионализЪмЪт тотално там.

А аз мога само да цитирам хора говорили с пресъхнали гърла и устни, грачещи в озверението си и радващи се, че са оживели да разкажат как са оживели........
 
Нали ще ме извиниш за острите непрофесионалните  цитати на чуждите думи!?

Лека вечер!

5
Здравейте психоаналитици и дълбочинни психолечители!!! :))))
Имах очарователното щастие да прочета вашите мнения по цитата който ще взема за отправна точка, нищо, че е извън темата ... :)))
Особенно съм "очарован" от мнението на Ирина.


3. "А вие бихте ли казали като Лот: "Мърсувайте с дъщеря ми, а оставете Божия човек"? Аз не бих! И не е нужно!"
Моят отговор е - "ДА!"... Дори и не бих се замислил и една секунда!      

Лесно е да жертваш друг, но себе си..!? А би ли отговорил Лот с "да", ако имаше избор дали да мърсуват С НЕГО?
За мен това е Истинската жертва - да жертваш себе си, а не друг.
Общували сме с теб Никола, и знам, че би го направил за някой праведен човек - би се жертвал. Аз също - даже бих умряла за всеки (колкото и да е наивно).
Но, аз не бих жертвала никой друг, освен само себе си.

Като го прочетах и тутакси ми се поиска, да си дам моето изключително НЕпрофесионално миниатурно мнениенце по дискутирания въпрос ...:))))
Моите почитания към Ирина, но ми се струва не само, че е наивно казаното от нея , а и без грам мисъл и познаване на проблема. Сори Ирина .... много, много, много ...много съжалявам!!! Но това пък е моето мнение.
Да умре човек за някого друг е .... безумие от психологическа, философска и ... не на последно място Религиозна */ тази гледна точка ще се опитам да я коментирам отделно/ гледна точка. Виж, да живееш за някого е .....  много по-трудно. Физическото умиране е едно мигновение... един кратък миг на трансформация на съзнанието и "превключване" от от чисто материалния начин на мислене в условията на чисто химическо-материалния- плътски свят, който може да се изследва с чисто плътските сетива и ......  Душевно - Духовния свят от друга страна.
Да направи човек такава много сериозна стъпка в пълно съзнание и обмислено, се иска да познава много дълбочинно Живота такъв като Божествен Дар. Трябва да е наясно с много големи тънкости от тайните на Живота. В противен случай ще си самоизработи една много отвратителна Карма, така, че после поне 2-3 превъплъщения ще си скубе косите от яд , че се е самоизвозил.
Това е от една страна ...
От друга страна лично аз съм срещал хора, които са ми казвали в прав текст " ти си такъв и такъв и си длъжен да прощаваш и нищо да не правиш като Христос. Като Него си длъжен като те ударят по едната буза, да си подадеш и другата" .... Не не съм длъжен , нито аз, нито който и да е било друг. Това е казано в Библията за строго определени хора в строго определени моменти.
Да, да , ама не .... защото точно това са разсъжденията на дявола. Точно така ислямистите подлъгват камикадзетата. Едно е мама и тати да се саможертват за да може да оживее попадналото им  в капан дете, но не защото им се умира, а за да запазят детето си. Съвсем друго някой да го иска, търсейки точно този ефект, за да остане детето беззащитно и без вещата охрана и отбрана на мама и тати .
Хайде помислете малко дами и господа психолози , преди да дрънкате врели- некипели , а ...моля ви !!!!

Защото, да се саможертваш, си е един вид самоубийство. А това вече е много тежък грях пред Бога.
Самоубиецът носи много тежка Карма, защото "вътре" в менталното си и съответно причинно тяло вече си самообразува един... едно ...  ъъъ.... образно казано самозаключване за Божествения живот.

В Евангелието е казано от Христос : ......по памет:  " Който не намрази и не се откаже от мъж, жена, майка, баща, деца в Моето име, не е достоен за Мене".  Има една много същественна подробност  казано е в "Моето име". Това включва един много сериозен комплекс от знание и Познание за Христос. Никой човек, който и да е било няма право да иска саможертва в името на Бога. Другото е много тежка самозаблуда и заблуда с политически и други цели. На Бога самоубийството не Му е нужно, защото противоречи на Живота, такъв какъвто Го е създал.
Бог не е създал смъртта, тя е творение на Дявола и Сатаната.
Вярно е, че има и много интересни моменти от психологическа и философска и религиозна гледна точка, които са точно изключение от общото правило.  Но не защото са ги търсени съзнателно от хората, а защото са били поставяни  "до стената" без право на избор. В такива моменти .... да му мисли този който си е поставял за цел да оставя човек "до стената без право на избор". Всеки има право на избор и ако се моли правилно на Бога, ще намери верния отговор само от Него директно. За неподготвените самозаблудени и заблудени е невъзможно да бъде обяснено. Едно е човек да бъде поставен "до стената", друго е да има избор.
Спомнете си какво казват Ангелите приели човешки вид на Лот ...... " вземи жена си и децата си и излез от това място, а ние ще им дадем сън, докато вие излезете от този град и не се обръщайте назад докато бягате от тук .../Содом и Гомор/" .....   За божиите хора винаги или почти винаги има изход, ако са във връзка с Бога. Всичко зависи от това дали няма да се паникьосат и дали ще вземат правилното моментно решение. А другите които са ги поставили съзнателно в крайно неблагоприятни условия  ... ми ...ми ...да му мислят. Физическото изтребление понякога може и да е като спасение за нечии грешни самозабравили се Души.
Но това се решава от Бога, не от хора или тъпи имами проповядващи самоубийства в чест на Бога.

ПП:

Ирина и аз като тебе преди много години мислих като тебе. Сега обаче съм крайно резервиран относно саможертвата заради  други хора. Ако някой е праведник, той няма нужда от моята крайна саможертва, може би има нужда от някаква помощ ...хора сме все пак, грешим от незнание, изпаднали в безпомощност поради лошотията на други хора, но  саможертва .... хм .... НЕ. И все пак,  всяко правило си има изключения - зависи от моментната ситуация и личните правомощия на човека взимащ крайни решения.

Пример: ако имам шофьорска книжка и карам с разрешена скорост по разрешено място и изкочи някой весел самоубиец и се ...самоблъсне в колата ...... нямам вина..... лека му пръст на глупака, дето си е мислил, че по-малкия брат на Дънкан Маклауд. Иако му се размине само със строшена ръка, крак ..... да черпи за майсторството на провоимащият шофьор, че не го е пречукал като куче там на пътя. Пътят не е пешеходна зона, нали?  
Но ако в същата ситуация съм без шофьорска книжка ...... си го отнасям затвора точно като бръмбър сламка или ... като куцо пиле домат ....:)))) Да не съм влизал да управлявам МПС без правомощия, нали!?
Само, че има един проблем ...мъничък. "Веселият самоубиец" не знае кой има в джоба си шофьорска книжка и .... за това, да спазва правилата за движение.... :)))))))) Демек - да не иска от другите да се саможертват, като бъдат поставяни напълно умишлено  в крайно неизгодни ситуации. Че току виж са с шофьорска книжка категория А,В,С,Д и Е като добавък и не управляват картонен трабант, а  свръхтежък боен танк. Сблъсъкът тогава вече е с предсказуем изход ....поне за шофьора на танка. :)))  Превод: Ако един човек има аура няколко километра широка, пък друг има едва 50 см и решава да се "чукнат" като две козлета на моста с този с грамадната аура .... ми да се сърди на шибаният си мерак после. Този с километричната аура, няма и да усети със сетивата си какво е станало, при това ако е и на скорост .... изходът е ясен.

6
Окултни науки / Re:Телепатия
« -: март 11, 2010, 03:42:12 am »
Поздрави и от мене Ирина! ...:))))

Знаете ли как се превежда от гръцки език името Ирина? -  Мир.

7
Окултни науки / Re:Съвременната Магия
« -: март 11, 2010, 03:38:47 am »
Съгласен съм. Много добре е казано. Темата е благодатна за цели томове книги. Но уви тематиката май попадаше в графата "езотерично конфедициално познание". Иначе осъзнатите церимониални магове щяха да са като песачинките на плажа...толкова много. Нали не искате да има втора "Атлантида" на земята ?

8
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: март 11, 2010, 03:29:46 am »
Що бе, има и вегетариански дюнери. И аз съм вегетарианец. Е, само от 1992 година. Не знам при тебе, но при мене вегетарианството стана като следствие от чиста физическа и Духовна необходимост. После трябваше да го мисля с неграмотното си мозъче защо така се получи. Така разбрах, че вегетарианството не е мода или нещо подобно ,а необходимост. Иначе става насилие над човек. Съвсем друг е въпросът ако човек е прочел някъде нещо по въпроса и е решил, че като стане вегетарианец и ще стане духовен. Може и да стане - така е,имаш право. Но в Религията има едни термини такива .... които определят дали може да се проявят Духовните способности в плът или не могат . Две различни неща са. Господ Бог решава на кого да даде дарбите и точно какви да са те в плътското тяло.
Иначе в горния постинг си прав за определени неща. Тази екстразензорика я имат не само всички хора , но и животните. Всичко живо същество което диша и има топла кръв.... /опсссс... лично аз твърдя,че и други същества без топла кръв се включват в тази категория, като студенокръвни и морски обитатели/ ...имали аура, има и екстразензорика и всичко онова за което говориш. Въпросът вече опира до правилното осъзнаване на това нещо. Самата аура е резултантна величина от живота ... или ... от проявлението на вътреживеещият Дух с материалното/физическо тяло. Та моята мисъл е, че се отдава изключително внимание на резултатната величина /за по кратко - аурата/ от колкото на Духа който я е предизвикал при явлението живот в плътско тяло.
Пример за по-лесно разбиране:
Все едно станала е катастрофа и една лека кола /или друго МПС/ блъска човек. Хората казват леката кола го блъсна. Не е вярно ....шофьорът на леката кола го е блъснал, защото шофьорът управлява колата. Движението на леката кола и самата постройка на леката кола са следствие от работата и действията на шофьора. Защо не съдят в съда после леката кола, а шофьора,ако леката кола е виновника?
Тук е същата работа. Духът,... Бог е шофьорът. Аурата и екстрасензориката са следствие от работата на Духа ..Бог. Ако човек схване това - никога няма да обръща такова внимание на тази екстрасензорика толкова много. тя е простро един инструмент или ... следствие от работата и живота на Духа в плътското тяло. Всичко това за което ми говориш е изкривена реалност,но уви ...реалност е. 

9
Браво!!!
Горният постинг ми харесва.

10
Цитат
Диана Илиева
Наличието на развити сетива е признак на духовно израстване.

Диана, следва ли от това, че моето коте е духовно израстнатло? То единствено от всички усеща кога съм ядосана и се скрива за известно време на безопасно място. :)
Другите усещат това едва след като съм си отворила устата. :)
Ха ха ха ха ....

11
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: януари 19, 2010, 06:00:19 am »
Здравей Светослав,
Нямам спомен някъде, някога, пред някого да съм казвал, че съм ясновидец. Още по-малко съм казвал ,че съм парапсихолог. За едното се иска разрешение Свише, за другото докИмент от Кесаря. За себе си съм казвал, че съм само езотерик - изучаващ законите на Невидимите светове. Но до къде ми е нивото , еее... Божа работа е това. Ако Господ реши, ще имаш тази възможност. Но от сега да ти е ясно - карти не редя и упражнения с тях не правя, боб не хвърлям, куршуми не лея. Не се горещи, просто водим разговор със "суха логика" ... така правят научните хора, нали!? А аз съм простосмъртен човек и сам по себе си и от себе си няма как да получа Дарбата без разрешение Свише.
 Е, точно там е и препъни камъчето между вас научните учени и нас езотериците от друга страна. Вие казвате, че "дарбата" си е чисто биологическо явление.
Ние казваме, че  Дарбата ни е дар от Господ и Той решава на кого, кога и как да я даде. Освен това и точно Господ налага правилата как да се използва Дарбата. Вярно е,че за Него е дреболия, но Той не съм аз, не е по силите ми да Му нареждам и поставям условия. Така, че се налага да Го омилостивиш някак си - нали си и теолог.... не го ли пише в Теологията .."Обичай ближния си" ? Аз да не съм опитна мишка. Като искаш биологически експерименти - направи ги с твоето тяло. Когато му дойде времето, можем и да "забием" по един дюнер заедно. И никакви карти и камери не ни трябват, да не съм студент от НАТФИЗ :)))) липсва ми фотогеничност, пък и да ти кажа изчервявам се като млада невеста от такива постановки. Липсва ми тренинга на кесаревата парапсихология. Човещинка е, нали?

12
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: януари 18, 2010, 03:40:40 am »
Не виждам нищо терминологично сложно в литературата, която съм приложил за информация. Една част от нея даже е научно остаряла – от преди 20-30 години. Има хора, които нея не могат да разберат, а какво да кажем за съвременните разработки в областта на парапсихологията и екстрасензориката – телеестезия и телепатия. За народа телепатията е “четене на мисли (словесни)”, а телеестезията – “дарба ясновидство”. Истината е, че нито “четене на мисли” съществува  така, както си го представят мнозина, нито “ясновидството” е “дарба от Господа”! За това е нужна просвета и научно-популярни лекции, публикации и демонстрации на психологичeска и парапсихологическа тематика.
Чисто от научна гледна точка на "сухата" логика:
Народът може да си говори каквото си иска - нали повечето хора от народа не са научни работници. Но един учен да говори "научно" от гледна точка на Истината без да я е "видял", че ясновидството не е дарба от Господа, хммм.... мии.... може и така да е - старозаветното ясновидство сигурно !? За онези които са откраднали Познание от Бога и го постигат чрез разни медикаменти и меко казано доста нечистоплътни методи ...може би не е дарба от Господ ясновидството. то нали и Сатаната ...така.... (многоточия). !-2 хапчета или 1-2 билчици, или 1-2 кръвни ритуала, или нещо друго каквото се случи там според местния вид шаманство.
Но иначе съм съгласен, че е нужна просвета, но не и научно-популярни лекции, публикации и демонстрации за да се достигне до същинското Духовно Ясновидство.
Все ми се струва, че същинското Духовно Ясновидство не се преподава чрез научно-популярни лекции и прочие .., защото това и тематика за малцината избраните от многото призваните.
То ако се достигаше толкова лесно само с четене на научна литература..... всички онези дето са чели "научната литература" от Александрийската библиотека, щяха да знаят кога е щяла да потъне и да спасят "научната си литература".
За Истината може да говори Научно само този който Я е "видял", другите са само предполагаеми изказвания по темата. Като например ...някой е искал да пробва друг човек дали е или не е ясновидец докато си яде дюнера. Но Господ е решил, че втория човек не трябва да отваря вратата на всяко позвъняване, защото ако всеки псевдоучен почне с нелегалните експерименти .... Ми то на земния човек времето за личен живот е ограничено и всеки "учен" би следвало да знае, че в "опитната лаболатория" не се влиза без пропуск като в кръчмарски хан. Или ...прави се някаква хирургическа интервенция в "операционната зала" за която са нужни стерилност и компетентност за предполагаемо присъствие в "операционната зала", но след приключване на хирургическата интервенция и "зарастване на раните" , не е необходима толкова висока стерилност в опитите.....  Най-малкото един учен би следвало да уважава друг учен, защото обществото се крепи върху взаимното уважение между хората. А при шаманизма няма взаимно уважение и Любов - там има страхопочитание и тоталитаризъм.

13
Други / Re:Индусите и духовността
« -: януари 07, 2010, 04:58:04 am »
Напротив, всичко Е документирано в Менталния Свят. Отделен е въпросът кой може да го прочете. Съвсем друг е въпросът, какво ще разкаже на другите хора за тези срещи. Дали ще разкаже Истината за тях. Да, такава информация не е за всеки - и аз така мисля. Ами точно както информациите на днешните дипломати .... една част е за публично ползване, една част за служебно ползване от подчинените им служби и друга част е засекретена за имащите право на достъп само. Естественни неща са. Ако човек подходи строго научно към въпроса, няма нищо нелогично.
ПП: Апропо, не е необходимо да е в Индия човек за да разбере смисъла на Живота и на живота. След като човек е създаден за нетление, не мисля, че тленната планета или ...една част от нея са "свещена крава". "Свещена крава" са Учението и изпълняващите Го хора. Може пък и в България да има такива хора, но от злоба, алчност, завист, заслепение и прочие  субективизми да се омаловажават достиженията им. Както е речено в онази мъдрост ...: "Пусни питомното,пък ходи после да гониш дивото." Че то не само, че трябва да го гониш дивото, после ще трябва и да го възпитаваш, ами ако не става за опитомяване!? А този гонещият дивото, когато питомното му е досаме нозете му, по този наин показва само крайното си неадекватно повидение. Чувал съм и други неща, като например, че Пазителите на мъдростта на груповият Дух, недопускат хора от други раси до свещенните им тайни. Но самите те с удоволствие си създават предатели в чуждите редици на другите групови духове. До колкото ми е известно индийците са отделна раса или ...отделен расов дух, негрите тоже, семитите също, ааа... белите хора имат ли си групов дух на расата? А пазител на техния групов дух?
Само питам някой "просветен" да ми осветли незнанието....

14
Други / Re:Индусите и духовността
« -: октомври 25, 2009, 11:12:38 am »
Никога не съм гледал с пренебрежение на индусите. Точно обратното. Прочетах цялата лекция на Беинса Дуно. Направи ми силно впечатление обаче финалът на лекцията:
..."Тия светилища не са някакви видими храмове, не. В Индия има такива храмове, за които хората днес нищо не знаят. Значи има някаква особена светлина. Вие виждали ли сте тази светлина?"
Силно впечатление ми направи финалният въпрос: "Вие виждали ли сте тази светлина?"
Струва ми се, че е говорил алегорично с притча. В днешни времена й казват Духовна Светлина. Сиреч Светлина от Духа. И много сериозно си задавам на себе си въпрос - а, Духът има ли материално изражение? Защо този храм за който говори Беинса Дуно е Невидим? Ми щом е Невидим, каква е гаранцията, че е в Индия? Никаква. Може би е искал нещо друго да каже?
Може би, не знам? Примерът вътре в лекцията с елексирът на живота е прекрасен. Поне така си мисля.
Скоро научих от един научно-популярен филм какви били трите влъхви дошли при Христос при Рождението Му.
Мелхиор - бяла раса
Балтазар - жълта раса
Каспар - черна раса
А сега от лекцията която прочетах от посоченият линк научих, че влъхвите дошли при Христос и си говорили .... 
 Интересно !!!
Вие какво мислите?

15
Окултни науки / Re:ПАРАПСИХОЛОГИЯ
« -: октомври 25, 2009, 06:21:55 am »
Не знам точно какво го интерисува Светослав от парапсихологията?
Но ако един човек наистина има ясновидски способности, можеш да го познаеш точно за няколко минути. Достатъчно е много малко за да бъде тестван и то с подръчни материали, без никакви лаболаторни тестове и сложни апаратури. Но много е важно и от съществено значение е, дали самият човек - ясновидец или притежващ действително ясновидски дарби ще пожелае това. Защото ако не желае да бъде тестван, ако е достатъчно грамотен, начетен и обигран, театърът който може да разиграе е грандиозен. Разбира се тук не говоря за всички онези, които си пускат рекламите по вестници, списания и телевизии. Всички те са просто печелбари и шарлатани, злоупотребяващи с човешкото нещастие и невежество.
Разбира се говоря от разказвани случки лично на мене от хора с истински ясновидски дарби. Например един мой много добър познат, бих казал отличен приятел, нежелаещ името му да се знае по негови си лични съображения, които силно уважавам, ми е разказвал различни случки. Които ако не бяха толкова сериозни, щяха да са много комични. Проблемът е, че хората с истински дарби се познават по някаква си тяхна система и много трудно могат да бъдат излъгани, освен ако те самите не го позволят. Или ако пред тях е човек с по-големи дарби от тях самите, за да го "заглушат" - образно казано.
Оказва се, че не било чак толкова хубаво да си ясновидец. Рисковете и неприятностите били повече от привилегиите им. По различни поводи ми е разказвал, че така наречените научни среди твърде малко знаели от реалностите им. За тях всичко било химия или биология, а не реален човек с реални нужди, реални потребности, реални мечти, реални ... много неща. А тестето с карти са просто един декор в театъра, в който декор непросветените се заглеждат повече от колкото в артиста използващ декора. :))) Точно както е с бинокъла - не бинокълът вижда, а "окото " стоящо зад бинокъла е важното.

Страници: [1] 2