Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Angel Ivanov

Страници: [1]
1
     Според мен, смисъла да се напише есе може да бъде само от полза. Може ли човек, само четейки, да долови цялата сила на словото? Възможно е да има такива хора, не отричам. Аз лично, открих ползата от есетата наскоро и за мен това е начин да разбереш за себе си, какво всъщност си разбрал от дадена тема, доколко тя те е докоснала, защото есе - е преди всичко осъзнаване на дадена тема от теб самия.
     Колко често, ако помолим някого да каже нещо по дадена тема, той може да отговори смислено, да изрази какво го е впечатлило и е оставило отпечатък в него? Есе се пише трудно, защото това е момент, когато ти питаш себе си, какво чувстваш, разбираш от дадената тема и няма кой да ти подскаже. Тогава си само ти и хартията и твоя вътрешен свят, твоето усещане и чувства.
     

2
В тази мисъл откривам толкова много, което ме вълнува в момента. Когато дълго си живял изпълнен изцяло със своите лични, егоистични страдания, мъки, желания и изведнъж разбереш, че си живял в мрак е важно да намериш сили да се повдигнеш и да проумееш, че само в Хармонията можеш да откриеш истинския живот.

Страници: [1]