Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Блажка

Страници: [1]
1
Пренатално възпитание / съобщение
« -: ноември 26, 2009, 05:53:08 am »
     На 28.11. в Медицински колеж,гр.Варна ще има лекция на тема ,,Тайният живот на нероденото дете,, ,лектор Диана Димитрова,зам.директор на копежа.

2
   В света на нероденото дете термичните усещания за топло и студено реално съществуват,но тъй като майчиният организъм  предоставя комфортна среда,обикновено се игнорират.Когато неродените изпитват болка,реагират със силни движения на тялото и с хормонални приливи.В рамките на 10 мин. при обменно кръвоприливане на бебето интраутробно,то показва 590% увеличаване на Бета-ендорфините и 183% увеличаване на кортизона-хормонално доказателство за болка. През 1995 год. на конгреса на Асоциацията по Пренатална психология и здраве в Сан Франциско,Д-р Дейвид Чембърлейн докладва следния случай:Сонда с прикрепена към нея камера е въведена в матката за вземане на проба от околоплодната течност.Видеозаписът показва,че детето се обръща към нея и я отблъсква с ръчички.Лекарите го взели за случайно движение и повторили опита.Бебето отново я отблъснало.Филма беше показан наскоро по Нашънъл Джиографикс.                                            

3
Пренатално възпитание / докосване
« -: октомври 21, 2009, 07:27:05 am »
          Докосването или тактилността е първото сетиво,което се развива.Проявява се около 8 гестационна седмица като хаотични движения около главата с цел защита.Експерименти с докосване на различни части от тялото на ембриона показват,че чувствителността на кожата се простира до областта на гениталиите,10 г.с.,дланите и ходилата 12-13 г.с. Това са органите с най-голям брой и разнообразни сетивни рецептори при възрастния индивид.До края на 17 г.с. всички  части на коремната област и засните чести са чувствителни.Нероденото е толкова чувствително на докосване,колкото всяко дете на 1 година.През четвъртия лунарен месец нероденото дете може да мига с очи,да гримасничи,да се мръщи.Според изследвания на Д-р Томас Верни,при силно ущипване корема на бременна жена,нейното бебе на срок 2,5 месеца започва да се гърчи,толкова удивително са свързани сетивата на бебето в утробата и майката.

4
     1.Докосване  2.Термични усещания за топло и студено   3.Усещане за болка.  4.Слушане и чува не.  5.Усещане за гравитация,баланс на тялото,ориентация в пространството. 6.Мирис 7.Вкус 8.Маутинг-така Дейвид Чембърлейн е нарекъл чувството за усещане на собственото тяло,възпприемане на сигнали от него и усещането за маточното пространство и изучаването му. 9.Смучене и облизване. 10.Зрение 11.Телепатия 12.Трансцеденталност   Матката е първото училище на човечеството казва Чембърлейн,с тази фраза започваше и поздравлението към конгреса от Европарламента.

5
Пренатално възпитание / пренатална психология
« -: октомври 06, 2009, 02:32:50 pm »
  Друга двойка еднояйчни близнаци били много активни вечер и се разигравали доста в утробата на майка си.Сега всяка вечер се отдавали на палави игри по едно и също време.Много се дискутира темата за сетивата на нероденото бебе,психолози твърдят,че са 12 а не 7.За тях ще разкажа в близко време.Особено важно е да се спазва препоръката на Сократ възпитанието на детето да започне 9 месеца преди раждането.Което означава пречистване на телата,мислите и здрава позитивна нагласа и у двамата родители,пълна хармония с природата,с цялата вселена.Наблегна се на динамочното време,в което живеем и на хроничния стрес на който са подложени младите хора.Ьмь то според мен всеки сам си прави стреса.Вече съществува термин в психологията и акушерството ПОЗИТИВНО РОДИТЕЛСТВО То си е наистина цяла наука за хората,които са решили да го прилагат постоянно.Има невероятна статия на Д-р Питърсън,директор на института по психология на Орегон.Тя е посетила и изучавала децата на Непал,Тибет,о-в Бали,Бирма и Бутан.Констатира,че те нямат агресия към околните и към живота,притежават изключително позитивна нагласа към света,много любвеобилност към всичко-хора,животни,растения.По-малко се интересуват от материални блага и са постоянно щастливи.Според нея това се дължи на постоянния допир с майката,защото те се носят до гърдите,на гърба или на  ръце и никога в детски колички.Винаги са около родителите си и другите членове на семейството.Не познават професияга детегледачка и детските градини  Бедността им не ги прави нещастни,намират наслада в простите неща и даденостите на природата За начина на отглеждане на европейските и американски деца няма да коментираме.

6
Пренатално възпитание / пренатално възпитание
« -: октомври 06, 2009, 02:09:51 pm »
    Завърнах се от невероятния Хайделберг и срещите си с Томас Верни и Дейвид Чембърлейн.Щастлива съм да споделя наученото и да забележа,че Учителя и Михаил Иванов са казали вече много по тази тема.Съобщихме го на студенти от Хайделбергския университет.Най много се говори за близнаците и тяхнвата ранна социализация още в майчината утроба те проявяват характера си и любовта или агресията един към друг.Изследването е направено от Лаура Пионтели-италиянка,която е направила филм за няколко двойки близнаци.Заснела ги е и вътре в утробата,като е регистрирала с УЗД взаимоотношенията им.Проследявайки ги до 4 год.възраст тя с удивление установява,че те носят живо спомените от вътреутробните си взаимоотношения Например в едната двойка единия близнак е бил по-агресивен и често е ритал другото близначе,което се е защитавало пасивно като е търсело сигурност облягайки главичка на плацентата. сега когато единия удря другия,кроткия отива и ляга веднага на възглавницата в леглото си и се притиска в нея.Тези близнаци са еднояйчни.При двуяйчни децата често допирали бузките си до ципата на околоплодния мехур и сега често отивали до копринената завеса ия слагали между бузките си.

7
Пренатално възпитание / конференция
« -: август 31, 2009, 10:58:03 am »
    В Хайделберг ще се проведе конференция по въпросите на пре и перинаталното възпитание,психология и усещания на нероденото бебе,памет и емоции на бебето в утробата на майката с участието на Д.-р Дейвид Чембърлейн и Д.р Рупърт Линдор.Започва на 25.09.Като се върна от там,ще пиша повече.

Страници: [1]