Форум посветен на Учителя Петър Дънов => Други => : aumen August 15, 2010, 01:51:58 PM

: и тази година нашественици от въздуха...
: aumen August 15, 2010, 01:51:58 PM
Изглежда става навик и мода за хората, които могат да си позволяват разходки със самолет да летят на езерата, когато се играе Паневритмия без да се интересуват, че пречат и смущават всички, които са се събрали, за да почетат своя празник и да имат своите красиви мигове на контакт с природата и духовните сфери... Може би трябва предварително да се направи нещо, за да протича Паневритмията спокойно - да се свърже ръководството със съответните служби, които разрешават полетите и да бъде осигурено спокойствие и по "въздух", така както се осигурява полицейска охрана по време на самите празници...

(http://www.bratstvoto.net/vehadi/fsnimki/sn01.jpg)

(http://www.bratstvoto.net/vehadi/fsnimki/sn02.jpg)

(http://www.bratstvoto.net/vehadi/fsnimki/sn03.jpg)
: Re:и тази година нашественици от въздуха...
: admin2 August 26, 2010, 03:03:25 AM
  От голямо желание да популяризираме Учението се превърнахме в подвижен цирк.Вече не сме само обект ,който се посещава при религиозен туризъм,но и атракция,която може да бъде наблюдавана от въздуха.
  Но за този факт сме си виновни ние.Прекалено много разчитаме Бог да ни свърши работа /да ни пази/и много малко се грижим за себе си.Ами ако този самолет или някой въртолет ''кацнат'' поради някаква причина върху Паневритмията? Тогава кой ще е виновен? Дали само пилотът?
  Отново опираме до юридическите действия или бездействия  в Братството /като Духовно общество/.
  За всяко летене се изисква разрешение.Необходимо е да има забрана за периода 1-22 август да се прелита над поляните ,където се играе паневритмия.Ние сме защитетени от Закона за вероизповеданията при провеждане на духовните /религиозните/си ритуали.Не е никакъв проблем да има отклонение при прелитането/ако е нужно/с около половин километър.Този район не е летище.Поне засега.Защото ,както е тръгнало,могат  да си направят някои любители на летенето някъде наоколо  и ''базов лагер''.
  Миналата година само си поиграхме на писма и отговори с наивни обяснения и оправдания.Но поне тази година нямаше хеликоптер.Но се появи самолет.Ако продължим да не вземаме мерки и да сме много толерантни,могат да почнат да ни наблюдават и от други летателни средства.И то не едно.
: Re:и тази година нашественици от въздуха...
: aumen August 26, 2010, 02:09:37 PM
Самолета мина доста ниско, много под допустимата долна граница, която е разрешена. Може би летеше на около 20-30 метра от земята, разбира се встрани от кръговете, но над други хора, които гледаха отстрани...