Форум посветен на Учителя Петър Дънов => Други => : admin2 June 06, 2009, 11:19:04 AM

: Рожден ден на сайта
: admin2 June 06, 2009, 11:19:04 AM
На 7.06 се навършват 9 г.от деня,в който започнахме да представяме идеите на Учителя в сайт ,наречен www.bratstvoto.net.Започва десетата юбелейна ,която ще бъде съпътствана с много инициативи.
Предлагам ви утре да се почерпите с близки и приятели и да отправите една лична молитва  към Учителя за помощ при разпространение на Учението му в България и по света.
Ако е възможно ,нека този ден се чества от вас и  като Ден на интернет с духовни цели/на Духовния интернет/.
: ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА!
: admin2 June 07, 2009, 01:43:32 AM
ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛИ НА САЙТА!
ПОЖЕЛАВАМЕ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И ДУХОВНИ УСПЕХИ!
: БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ПРИЯТЕЛИТЕ
: admin2 June 07, 2009, 01:58:01 AM
НА ТОЗИ ПРАЗНИЧЕН ДЕН БИХМЕ ИСКАЛИ ДА БЛАГОДАРИМ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ЖИВКО,МИТКО,ДОНКА,ВАНЯ,СТОЯН,ИВАН И ДР.ТЕ НЕ СА МНОГО , НО ВСИЧКИ СА ВСЕОТДАЙНИ  КЪМ ДУХОВНАТА ИДЕЯ.ПРЕЗ ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ ТЕ НИ ПОМОГНАХА МНОГО ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЧАСТ ОТ САЙТА/СНИМКИ,ПРЕВОДИ,ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГИ.../

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ИЗПЪЛНЕНИ С ДУХОВНА ЕНЕРГИЯ, ПРИЯТЕЛИ !

              
: БЛАГОДАРНОСТ КЪМ КЪМ ЕКИПИТЕ НА БРАТСКИ И СРОДНИ САЙТОВЕ
: admin2 June 07, 2009, 02:17:27 AM
Благодарим на екипите на братските и сродни  сайтове за доброто отношение към нас и за сътруднидичеството в различни кампании,ползването на текстове и др.
: Благодарност към издателите и авторите на текстове
: admin2 June 07, 2009, 02:25:42 AM
Ние искаме да изразим огромната си благодарност към издателствата и авторите на текстове,които пренебрегнаха печалбата си и предпочетоха  чрез  http://www.bratstvoto.net духовността да достигне до повече читатели.
Надяваме се и в бъдеще успешно да си сътрудничим!
Много здраве и читатели!
: За екипа на сайта
: admin2 June 07, 2009, 03:06:56 AM
Този сайт няма в менюто си ''за нас''.Някои мислят ,че  сме голям екип ,а други -официалният сайт на Духовно общество Бяло Братство.Може би са се заблудили ,когато са ползвали търсачката google.bg/излизаме на първо място/или от интерпретациите на някои медии по време на кампанията''Великите българи''.
Но истината е съвсем друга.Официален сайт е http://beinsadouno.org.В момента сайтът  има чудесен екип, с който сме в прекрасни отношения.Сътрудничим си по различни теми.
Не сме и много ,а само...двама.Макар и разделени на хиляди километри ,нас продължава да  ни свързва духовна и кръвна връзка.
Основната ни цел ,още преди повече от 10 г .,е да разпространим Учението на разбираем език в България и по света.Донякъде успяхме ,защото имаме потребители от над 80 страни.
Понякога ни помагаха и помагат наши приятели .И те не са много/през целият период те са не повече от 10/.
За жалост някои само обещаваха.Но всеки си има право на избор.А не е лесно да пренебрегнеш свободното си време и лични средства,за да правиш нещо духовно и за другите.
Има една источна духовна мисъл според която ,,когато ученикът се подготви,Учителят сам идва при него'' .И при нас се получава нещо подобно.Когато сме готови да изпълним някоя духовна задача,Учителят ни се изявява чрез някой и...мечтаната тема е готова.Затова сме спокойни за бъдещето на сайта ни.


: Финансирането на сайта
: admin2 June 07, 2009, 03:26:22 AM
Тази тема е особено актуална днес.Особено след ''агресивното настъплемие на рекламите''
Истината е ,че поради популярността на сайта ,имаме доста предложния да рекламираме.Но ние твърдо отказваме.Защо?
Ами защото се ръководим от Христовата максима ,че ''търговците трябва да са вън от храма''А за храм и за училище се дава.Те не могат да служат като средство за печалба.
През изминалите години  ние вложихме в сайта нашия  десятък/хиляди лични средства/.Но това си е наш личен избор.Едни предпочитат да имат коли , а ние -сайт.Понякога имахме и малка помощ-за превод на италиански/Патриция/или за някои теми и снимки/приятелите/
Нашият призив към всеки администратор на духовен сайт е да се замисли доколко е удачно под духовното име на сайта да се'' мъдри' лик на политик или  реклама за събаряне на сгради.: За свободата на изразяване в сайта
: admin2 June 07, 2009, 03:42:47 AM
Поради глупостите и цинизмите ,които се пишат във форумите и голямата професионална заетост на администратора ,достъпът до форума е по-сложен.Изисква  се одобрение и време .
Допуснали сме изразяване и на ''еретични''мнения,защото самите ние  сме свободолюбиви и не обичаме цензурата.Но написаното трябва да е съобразено с характера на сайта,законите на страната и изискванията  на морала в цивилизованите взаимоотношения между хората.
Като хора ,които имат знания за духовното значение на нашата азбука и като българи,желаем текстовете ,написани във форума , да бъдат на кирилица.
: За потребителите на сайта от различни страни
: admin2 June 07, 2009, 05:30:34 AM
 Преди повече от десет години стигнахме до извода ,че с помощта на интернет Словото и идеите на Учителя могат най-бързо да достигнат до духовните хора по света.
Днес имаме потребители от: Русия,Украйна,Франция,Испания,Белгия,Унгария,Кипър,Португалия,Гърция,Малта,Да-ния,Чехия,Холандия,Румъния,Латвия,Австрия,Словакия,Ирландия,Финландия, Хърватия,Естония,Сърбия,Италия,Великобритания,Норвегия,Литва,Германия,Швеция,Беларус,Молдова,Андора,Люксембург,Швейцария,Казахстан,Узбекистан,САЩ,Канада,Мексико,Изра-ел,Монголия,Китай,Индия,Япония,Колумбия,Аржентина,Бразилия,Коста Рика,Парагвай,Венецуела,Доминиканската република,Боливия,Никарагуа,Гватемала,Кения,Мароко,Ангола,Мозамбик,Египет,Кобо Верде,ОАЕ,ЮАР„Саудитска Арабия,Алжир,Тунис,Камерун,Уганда,Чили,Перу,Тайланд,Салвадор,Еквадор,Грузия,Ливан,Хаити,Нова Зеландия,Австралия,Панама,Армения,Ирландия,Кувейт,Сайшелските острови и др,
Списъкът е непълен ,защото за някои от преводите  в  сайта нямаме пълна информация.Но и от предоставената е видно ,че за някои от страните интернет си остава единствен източник за духовна информация.
Интерсен факт е ,че потребители ,които говорят португалски ,толкова харесаха Учението, че сами си направиха от английски португалския превод.Той може да не е съвършен , но е факт ,че има най-много посещения от преводите на чужди езици.
Съжаляваме само ,че от многото завършили западни филологии в Братството,няма желаещи да преведат българският текст .
А ние имаме желание за превод на немски...да продължим превода на португалски...
Но това са само мечти.А може би някои от вас ,които четете тези редове ,ще ги превърне в реалност...
 
: За отношенията мижду потребителите и администратора на сайта
: admin2 June 07, 2009, 06:09:23 AM
През изминалите 9 години получихме много писма на vehadi@bratstvoto.net.За жалост в много от тях тонът и съдържанието не бяха достатъчно коректни.Това често ни наскърбяваше и само примерът на Учителя ни караше да продължаваме да изграждаме сайта.
Вие трябва да разберете ,че сте ни на гости.Този сайт  в много отношения е ''семеен''/разбира се не и като съдържание/.Това можем да ви предложим.И ние сме като част от вас-ходим на работа ,имаме семейни задължения.Естествено ,ние сме отворени за предложения,които мoжем да реализираме.
Но както когато отидете на гости ,ядете това ,което ви предложат домакините,така и при нас-четете това,което имаме.И ние може да искаме да летим в космоса ,но не ни взимат в космическите програми.
Бъдете по-търпеливи и по-благодарни!Ако не ви хареса концепцията и съдържанието на сайта ни -просто потърсете друг.
И нека във вас има поне малко дух на благодарност.Като начало започнете с празничните дни.Защото не е нормално за Първа пролет/ Братски празник/ да ''върнете''към www.bratstvoto.net  20 картички.
: Re:Рожден ден на сайта
: Никола Дамянов June 09, 2009, 06:09:30 AM
Здравейте Приятели !

Първо да ви честитя празника (с малко закъснение),... като искам да пожелая на малкия, хармоничен и сплотен колектив много Любов, Благословение и Светлина в Пътя, по който вървите.
Нека Божественото вдъхновението е непрестанно с вас, и да помага за реализиране на идеите, към които са стремите и за които работите.

Малко размисли...От скоро съм в сайта и малко неща съм прочел, но определено 9 години са доста голям период на съществуване на сайта, за което ви поздравявам още веднъж.
Нужно е да се замислите обаче, че ДЕВЕТКАТА символизира и завършване на цикъл...и в този ред на мисли може да се положи началото на някаква промяна...или защо не нещо ново, което ще продължи и изпълни с нова пълнота идеите ви от преди 9 години.
Не визирам нищо конкретно като говоря за "промяна" или "ново начало",...но все пак преди 9 години Интернета се е ползвал по един начин, а сега реалностите в комуникацията са се развили изключително много.
Смятам, че сте взели добро решение относно рекламите и свободата на изказване на мнение...(поне това,което прочетох по-горе!)... Действително на практика, ако поканиш на гости брат си, а после го задължиш да гледа реклами и отгоре на всичко му поставиш правилник за изказване,... за мен такова поведение не само няма нищо общо с духовността, но е и тежък грях,...защото унижаваш честен, почтен и отговорен човек (твой БРАТ!),  който е дошъл да ти помогне реално.

Малко конкретни идеи...

1.Необходимо е да има обявена дарителска сметка, в която да се събират пари специално за развитие на сайта. Добрата отчетност, би довела до не малки постъпления.
2. Нужно е да се наблегне повече на форумното общуване, където хората да споделят повече личен опит и идеи, свързани с духовни тематики. Това е много трудно нещо за реализация и поддръжка с малак екип, но ми се струва, че не е невъзможно...За да се избегне традиционното интернет дърдорене, безотговорност и спам, ще споделя и идеи в тази насока:
- регистрацията на хората да бъде само РЕАЛНА. Име, фамилия, град, нещо повече за себе си свързано с Учението или друга духовна школа,...по избор лични данни или друга презентация, работа, занимания... Нещо като духовен фейсбук ! :)  
- ще е нужна и промяна на интерфейса...Има доста по нови и удобни форми за комуникация, като определено настоящата лично мен ме затруднява.
- ...имам и доста други идеи за хармонизиране на общуването между хората, когато за основа се вземат Природните закони и братските взаимоотношения,... но мнението ми ще стане много тежко за четене, и за това ще се въздържа от повече писане. А пък и хубаво е проблемите да се решават, когато се появят и узреят, а не предварително да се мисли за тях.

Е,...за сега толкова, за да не прекалявам с идеите...  :)

Здраве, Светлина и много Успехи ви желая.

    

    
: ОСНОВНА ЦЕЛ НА САЙТА
: admin May 07, 2010, 04:19:41 AM
  Почти десет години ние се ръководим от следните думи на Учителя: ''МОЯТА ЗАДАЧА Е ДА ВИ ПРЕДАМ БОЖЕСТВЕНОТО УЧЕНИЕ.ВАШАТА ЗАДАЧА,КАТО УЧЕНИЦИ,Е ДА ГО ПРЕДАДЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.ЗАДАЧАТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ДА ГО ПРЕДАДЕ НА ВСИЧКИ НАРОДИ.
  АЗ ОТГОВАРЯМ ПРЕД БОГА,АКО НЕ ИЗПЪЛНЯ ЗАДАЧАТА СИ. И ВИЕ ОТГОВАРЯТЕ ПРЕД НЕГО,АКО НЕ ПРЕДАДЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТОВА УЧЕНИЕ.БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ОТГОВАРЯ ПРЕД БОГА ,АКО НЕ ПРЕДАДЕ УЧЕНИЕТО НА ДРУГИТЕ НАРОДИ''
  За съжаление,през тези години се наслушахме /и начетохме/ на много теории и празни приказки за велики дела.Продължаваме да философстваме,да се обявяваме за нови пророци и жители на НОВИЯ ЕРУСАЛИМ ,но без духовно покритие.
  Има някакъв малък напредък по отношение на паневритмията/но дали остана духът и/,материалната база/построени са няколко братски центъра/, издаването на някои книги,изнасянето на концерти.
  Но къде са преводите с най-разбираемото от Словото? НАИВНО Е ДА СЕ СМЯТА,ЧЕ ЧУЖДЕНЦИТЕ ЩЕ НАУЧАТ БЪЛГАРСКИ ТОЛКОВА ДОБРЕ,ЗА ДА ЧЕТАТ И РАЗБИРАТ БЕСЕДИТЕ.
  Има толкова много филолози/западни филологии/ и почти няма преводи на  нужни и разбираеми за чужденците текстове/''смлени''като в българската версия на сайта/
  А къде е видеото с упражненията? Нима само паневритмията е важна ?
: Re:Рожден ден на сайта
: Delfin123 May 08, 2010, 05:04:46 AM
И аз се надявам официалното ръководство на ОББ да преразгледа политиката си към преводите.
От една страна  - това е работа на ученици/последователи, сърцати хора, които го правят доброволно.

Но от друга страна те имат семейства, работа, задължения и то  много.
Остава им малко свободно време и сили.
Имат доброто желание, но са при трудни условия и работата напредва  бавно.
Работи се предимно за издания на книги, а не знам до колко са склонни всичко да се качи в интернет.

От друга страна има "тапи" - редактори и краен редактор, които са натоварени с много материал.

А според мен може да има и качени първа версия на превода - от други преводачи, да се събере група за преводи, да се уеднакви стила, да се изучат старите преводи от преди 1944г. и да се  превежда по-смело.

Затова имам 2 предложения:
1. Ако има желаещи да превеждат - то нека  пишат в тази тема  или в нова тема.
Ще питам опитните преводачки и една от координаторките каква е стратегията за преводи и ще пиша.

2. Да се състави електронна библиотека на фототипни издания със стария правопис на книги, издадени преди 1944г.  Всеки, които има такива книги може да ги снима с фотоапарат и дапосле да се конвертират в *.PDF .
: Десет години www.bratstvoto.net
: admin May 13, 2010, 10:09:10 AM
На 7 юни 2010 г. сайтът http://www.bratstvoto.net (http://www.bratstvoto.net) трябва да отбележи подобаващо десетия си рожден ден.
   Какви са вашите предложения?
   Нека бъдат изпълними и реални.
: Re:Десет години www.bratstvoto.net
: Delfin123 May 13, 2010, 01:12:29 PM
   Какви са вашите предложения?
   Нека бъдат изпълними и реални.


Поздравления за прекрасния сайт и всеотдайната работа по развитието му!


Много ми харесва началната страница  - много изчистена и супер бързо зареждаща се.
Все едно за милисекунди изниква от небитието - точно като Словото -
на един дъх, на една молитва разстояние.

Мога да направя няколко предложения в контекста на цветовете,
 които са така детайлно обяснени в беседите и в "Завета на цветните лъчи":
* според мен за фон на форума е по-добре бяло или жълто (интелект) или всеки друг светъл цвят, но не и  сивото, което е "дежурно" в много светски форуми.

Много ми харесва факта, че може да се пише цветно, пак в контекста на значението на цветовете.
Цветното писане е и по-забележимо, а разликата в цветовете дава разнообразие на окото и по-лесно четене.

* Шрифтът на текста в  бокса за цитиране  е много малък и товари очите. Може би ще е по-лесно, ако се увеличи, а фонът му е по-светъл.

П.П.: Не знам дали само при мен има проблем, но аз не мога да увелича текста  до повече от 10пт. (Ползвам Мозила и Камелеон): Юбилей на сайта
: admin June 05, 2010, 03:03:21 AM
Здравейте,приятели на http://www.bratstvoto.net/ (http://www.bratstvoto.net/) !
На 7 юни сайтът има рожден ден.Той ще е вече на цели десет години.
Благодарим на всички ,които помогнаха да се чувстваме нужни през тези години и да популяризираме делото на Учителя както в България ,така и в много страни по света.
Нека Божият мир и Божието благословение да залеят цялата земя!
И нека следваме формулата: В ИЗПЪЛНЕНИЕ ВОЛЯТА НА БОГА Е СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША!
: Re:Рожден ден на сайта
: Mitko June 05, 2010, 04:04:31 AM
Наистина 10 години сайтът беше необходим ресурс на търсещите от всички поколения!
Акцентът на приложението винаги присъства и потребителят получава необходимото в своя път към Истината!
Божието благословение да бъде над съработниците на този сайт и в бъдещите десетилетия!
: Re:Рожден ден на сайта
: Delfin123 June 05, 2010, 01:32:52 PM
В чест на юбилейния рожден ден
 предлагам админите да съставят наряд,
 (които по възможност да се преведе   на няколко езика с цел включване на братя и сестри от другите континенти),
и всички да се помолим заедно.
: Re:Рожден ден на сайта
: velinavasileva June 06, 2010, 12:06:43 AM
Нека да е честит рождения ден на сайта, който диша с Учението за Любовта! За много години!
: Празничен наряд, посветен на юбилея на сайта
: admin June 06, 2010, 10:01:41 AM
                                       ПРАЗНИЧЕН НАРЯД  /7.06.2010 г./

МАХАР БЕНУ АБА /песен/

ФОРМУЛА:
Ученикът трябва да има Сърце чисто като кристал,
Ум светъл като Слънцето,
Душа обширна като Вселената,
Дух мощен като Бога
и едно с Бога!

ВЕХАДИ/песен/

ДОБРАТА МОЛИТВА

БОГ Е ЛЮБОВ/песен/

91 ПСАЛОМ

ТЕКСТ ОТ УЧИТЕЛЯ: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b17/ideal.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b17/ideal.html)

ДУХЪТ БОЖИ /песен/

МОЛИТВА НА ЦАРСТВОТО

БЛАГОСЛАВЯЙ /песен/

ФОРМУЛА: УЧИТЕЛЮ БЛАГИ,ВОДИ НИ ! /3 пъти/
 
НА УЧИТЕЛЯ /песен/
 
ФОРМУЛА: В ИЗПЪЛНЕНИЕ ВОЛЯТА НА БОГА Е СИЛАТА НА ЧОВЕШКАТА ДУША /3 пъти/


Песните можете да намерите тук: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b2/Pesnarka.pdf (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b2/Pesnarka.pdf)


Молитвите можете да намерите тук: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b7/dni_nariad.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b7/dni_nariad.html)
: Re:Рожден ден на сайта
: Светла June 06, 2010, 02:39:10 PM
Честит рожден ден, приятели!

Важно е да има повече сайтове за Учителя.

МИР, ЛЮБОВ И СВЕТЛИНА!
: Re:Рожден ден на сайта
: aneta June 07, 2010, 01:02:55 AM
Честит юбилей!

Благодаря за полезната информация!

Благодаря и на админите за всеотдайната и безкористна работа разпространявайки светлината на Словото!

И аз бих се присъединила към Светла - трябва да има повече сайтове за Учителя.

УСПЕХ И СВЕТЛИНА В РАБОТАТА ВИ!


(http://img1.liveinternet.ru/images/attach/c/0//45/391/45391522_romashka.JPG)
 
: Re:Рожден ден на сайта
: Светослав Иванов - Момчилвойводов June 07, 2010, 04:19:19 AM
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!

Единственият истински сайт на учениците на Всемирното Бяло Братство!

"Глава на Твоето Слово е Истината!"

УСПЕХИ!
: Re:Рожден ден на сайта
: Никола Дамянов June 07, 2010, 04:52:20 AM
Честита кръгла годишнина на www.bratstvoto.net (http://www.bratstvoto.net) !

ДЕСЕТ години не са никак малко да поддържаш един некомерсиален сайт. За това  са нужни не само пари, знания и умения, но и много мотивация, воля и себеотдаване.
Дано да се "раждат" повече  подобни места в Интернет пространството, където човек може да черпи информация и идеи, свързани с Учението на Учителя Беинса Дуно.

Нека Божието Благословение и Хармония да пребъдват на всички подобни места.

На екипа на www.bratstvoto.net (http://www.bratstvoto.net)  пожелавам много успех, благоразположение и Светлина!
: Re:Рожден ден на сайта
: Надеждна June 07, 2010, 07:20:06 AM

Честита Годишнина и тук!

http://www.allabouthappylife.com/greeting_cards/exotic_flowers_ecards/exotic_flower_2761.jpg (http://www.allabouthappylife.com/greeting_cards/exotic_flowers_ecards/exotic_flower_2761.jpg)

: Re:Рожден ден на сайта
: Delfin123 June 07, 2010, 07:58:18 AM
Честит празник!!!
(http://img-fotki.yandex.ru/get/2708/yuli-ovcharenko.1/0_41cd_2343e8e_XL)

Благодарим ви!!!

В изпълнение Волята на Бога е Силата на човешката душа!
: Благодарност
: admin June 07, 2010, 09:34:30 AM
    В този празничен ден бихме искали да благодарим на Бог ,Учителя и на всички светли същества ,които ни помагаха и помагат в трудни моменти; на Ваня,Живко,Донка,Ванката от Видинско,Ванката от Русенско,Митко,Вангелис...,които помогнаха за някои теми и преводи;на най-активните във форума: Вики,Ани,Васил,Никола,Ирина,Светослав,Мария..;на админите и модераторите на братски сайтове,с които си сътрудничихме;на близките ни ,които ни изтърпяха да бъдем много часове пред компютрите,за да влагаме много енергия и средства и които често лишавахме от почти всякакво внимание...
  Извървяхме много дълъг път.През 2000 г  бяхме доволни ,ако имахме 20 потребители,а вчера бяха над 1500/само в сайта ,българската версия/.Много се радваме ,че в около 100 страни по света има хора  ,които четат сайта и се докосват до Словото на Учителя.
  Но в този ден има и малко тъга.Защото през тези години се наслушахме на празни обещания за помощ.Въпреки многото филолози /чужди езици/,много често се налагаше да се плаща ,за да ги има част от преводите в сайта.Обикновено извинението беше ,че не се наемат да превеждат точно Учителя.Но...не се поколебаваха да превеждат беседи.За радост небето  изпрати помощ /Вангелис,Донка,приятели от Бразилия,Испания/.
  В настоящия момент има голям интерес към версиите на португалски и испански.Потребителите от тези страни не искат беседи,а ''смляна'' информация за упражнения,паневритмия,музика...Но няма кой да преведе българската  ''версия'' на сайта.
 Искрено се надяваме ,че скоро ще има резултат и от дългогодишнсата ни борба за заснемане на видео на 21 упражнения и потребителите от много страни ще могат да ги ползват.
 Извиняваме се ,ако сме засегнали някого през тези десет години.За жалост,още сме много далеч от съвършенството.
  Още веднъж благодарим на всички,с които бяхме заедно през тези десет години чрез този сайт!
  
  

 
: Re:Рожден ден на сайта
: Ирина - Horus June 07, 2010, 11:23:16 AM
(http://s41.radikal.ru/i091/0906/71/5f923cbdd26f.gif)