Форум посветен на Учителя Петър Дънов => Хранене => : Мария January 16, 2009, 06:25:32 AM

: Житен режим 2009г.
: Мария January 16, 2009, 06:25:32 AM
Какви са препоръките през тази година за началото на "Житния режим"?
: Re: Житен режим 2009г.
: admin2 January 29, 2009, 07:46:37 AM
Най-вероятно Житният режим 2009 г.ще започне на 11 февруари.
Успех!!!
: Re:Житен режим 2009г.
: Мария January 14, 2010, 03:21:27 AM
А за 2010 г., кой ще бъде най вероятния период за житния режим?
: Житен режим 2010
: admin2 January 14, 2010, 08:30:50 AM
Житният режим тази година започва на 3 февруари.Подробности за него можете да научите на: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim.html)
Ако имате някакви въпроси,можете да ги зададете на skype vehadi или на е.maila  ми.
Преценете добре физическите и психологическите си възможности.
Не пренебрегвайте и захранването !
: Житният режим през останалите месеци на годината
: admin2 January 14, 2010, 08:41:36 AM
Ето информация за Житния режим,когато той  се провежда  и през други месеци на годината/освен февруари/:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/rejim2.html)
: Re:Житен режим 2009г.
: aneta January 30, 2010, 10:03:17 AM
Имам въпрос. Досега съм правила (2 пъти) житния режим с жито за покълване. Но днес прочетох следното:

ПРИГОТВЯНЕ НА ЖИТОТО
Сто грама жито се измива много добре от вечерта и с лъжица се слага в добре запазващ топлината еднолитров термос. Залива се с вряла вода почти до горе и термосът се затваря добре;за да може житото да няма достъп до въздуха. На сутринта внимателно се излива от термоса само житената вода и се изпива на гладно, половин-един час преди закуска, като се добавя мед и лимон по вкус. Необходимо е тази житена вода да се задържа малко в устата, като се „дъвче”, а не да се изпива на едри глътки, защото фактически това е изключително силна и концентрирана храна. Житената вода е също и много силно лекарство, което Учителя дава за лекуване на нерви, като в този случай тя е необходимо да се пие 40 дни. Така че тези, които искат да се лекуват, биха могли след завършването на житния режим (10 дни) да продължат да пият житената вода. Горепосочената житена вода има тази лечебна сила само в случая, ако житото е ГРУХАНО. Ако житото е сурово, водата не може да проникне през обвивката на житните зърна и да поеме жизнената им сила. Искам изрично да подчертая, че Учителя е ползвал през житния режим само грухано жито от сорта бяло жито, а не сурово или покълнало такова. Това трябва да се има предвид от всички, които искат правилно да проведат житния режим. Употребата на сурово жито - това е друго упражнение, дадено от Учителя в беседа, което обаче не се отнася за житния режим през февруари.

Записал от
сестра Йорданка Жекова
брат Жоро – Габрово


източник:

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/jiten_rejim_joro.pdf (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b5/jiten_rejim_joro.pdf)

Наистина ли е по-полезно през житния режим да се използва грухана пшеница?
: Какво да правим преди и по време на Житния режим
: admin2 January 31, 2010, 10:03:39 AM
Често се питате как точно прочичат дните на Житния режим.Кога и какво се яде,за какво да се молите ,за какво да мислите...  
   Ето един разказ за духовната работа преди и по време на  дните на Житния режим/ създаден е по разказ на приятели и мои знания/:
   '' Започвам подготовката за режима поне десет дни преди началото му.Моля се,мисля за начина за преодоляване на критичните моменти и най-вече -за ползата от него.Опитвам се още веднъж да вникна в духовния  смисъл ,който е вложил в него Учителя.
  Използвам най- познатите молитви и формули като: ''Отче наш'', ''Добрата молитва'',''Молитва на Братството'',''Молитва на Ученика'',''Молитва за всеки ден'',''В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа'',''Ученикът трябва да има сърце чисто като кристал,ум светъл като Слънцето,Душа обширна като Вселената, Дух ,мощен като Бога и едно с Бога''...
 Пробвам и покълването на житото при моите условия /температура на водата,на стаята,вид на житото/.
 Три дни преди началото на режима много по-често си казвам и фомулата: ''Господи ,приеми ме в лечебницата на Природата ''. /Най-добре е да се каже 12 пъти на ден/.
 36 часа преди началото на режима/може и 48,зависи от условията/ вземам 100 гр.жито за покълване  и го слагам в една купичка.Заливам го с вода/около 22 градуса/до ''върха'' на житото или малко над него.И температурата на стаята трябва да е около 22 градуса.Покривам с нещо купичката.Сменям водата през 12 часа.Житото трябва да е в началото на покълването.Последната вода може да се изпие в началото на деня.
 Вечерта,преди началото на режима,отделям 30 ябълки/по възможност по-големи и достатъчно узрели/, 90 ореха /трябва да са  тежки,т.е с ядки и от последната реколта/,един килограм жито.
/Някои прибавят и 500 гр.мед, и лимони./
 На сутринта,след като се събудя,казвам формулата:''Господи,приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни''.И през целия ден си мисля за синхрона ,който трябва да постигна с възстановителните сили на Божествената природа /за да се подготвя и да получа сили от там/.
 Ето и какво правя през деня:
 В 6 часа изпивам една чаша топла вода /затоплена до  три последователни ''бълбукания'' и после оставена да изтине до човешка температура/.Някои предпочитат водата да е гореща ,но  така тя може да навреди както на зъбите ,така и на гърлото.В 8 часа си правя малък наряд и изпивам една чаша вода от тази ,в която е било накиснато житото.В 8,30 закусвам с около 30 грама жито,една ябълка и 3 ореха /Само здравите и силните ядат само жито /.В 10  и 12 часа отново пия топла вода.Около 13 обядвам с 3 ореха,около 30 грама жито и една ябълка.В 15 отново пия топла вода,а в 17- водата ,в която е било накиснато житото.В 18 вечерям с останалите орехи ,жито и ябълка.Около 20 часа се моля отново и пия топла вода.Накисвам жито за следващия ден в гореща вода.
 Този и останалите дни могат да бъдат обвързани и с ''обливането'' с цветове.За понеделник - зелен, вторник- червен, сряда - жълт, четвъртък - син, петък - розов, събота - виолетов, а за неделя- аметист или портокалов.
 В понеделник може да си мислите за обновяване клетките на сърцето; във вторник-на половата ви система; в сряда-на слънчевия сплит и дробовете ; в четвъртък -на гърлото;в петък-на очите и ушите;в събота - на мозъка и в неделя- на храносмилателна система/червата,стомаха/.
  След края на седмия  ден/през осмия и деветия ден/ можете да започнете да казвате  много по-често молитви и формули .Препоръчвам ви да направете и упражнението ''цветна дъга'',''разхождайки се'' с определените цветове /по реда от дъгата/ по основните си органи и системи.
 Десетият ден посветете на благодарността си към Бога.Благодарете за това ,че сте живи и са ви се дали условия да направите Житния режим и по този начин да обновите тялото си.
  Захранването започвам в петък ,на обяд. В 11 часа си сварявам три картофа ,2 моркова и една глава лук/ той доизчиства червата/.Зеленчуците не се режат.Някои дори слагат картофите небелени.Но трябва да са много добре измити.Ако искате да се придържате към ''класическите изисквания'', сварете три картофа в повече вода.Не слагайте сол и още по-малко черен пипер.
Към 13 можете да започнете да пиете от  бульона по  една чаша ,на всеки час ,до 16-17 часа.След това ,в 18 часа ,можете да си хапнете от пасираните от вас зеленчуци.До вечерта изяждате и ''дажбата ''си за деня/от орехи,ябълка,жито/.Преди да си легнете ,се помолете и през следващата година да имате добри условия ,за да направите Житния режим.
  Захранването трябва да продължи поне 5 дни.Но най-добре-десет.На единадесетия ден можете вече да се храните с по-''твърда'' храна.''
 Който желае,нека следва този опит и препоръки.А който ги намира за ненужни и грешни. е свободен да следва своя духовен път.За жалост и за Житния режим ,както за Паневритмията ,има много школи и школички.Трудно е да се открие Истината.
Не се насилвайте непремено да направите  целия Житен режим.Дали ще го правите и как-зависи от много фактори/здраве,духовна нагласа и др./.От съществено значение е и какво работите.
  Успех на волевите и ентусиастите!
: Песните на Учителя и Житния режим
: admin2 January 31, 2010, 01:41:50 PM
Ето кои са шесте песни на Учителя ,които, според мен, биха ви помогнали по-лесно да преодолеете трудностите, съпътстващи Житния режим: Махар Бену Аба /преди много години  възрастни братя ми казаха,че това е песента на ученика и че за нея изпитват в невидимия свят/, Вехади/песен за връзка с по-висши светове/ и Бог е любов/песен за лечение/.
А ако имате много трудности: 91 псалом/песен/, Отче наш,не ни въвеждай в изкушение и На Учителя.
Можете да ги слушате ,но още по-добре ще бъде,ако ги пеете.
Това съвсем не означава ,че трябва да пренебрегвате и другата музика на Учителя.
: Някои малки проблеми по време на Житния режим
: admin2 February 02, 2010, 11:39:40 AM
  Ако имате повече време,можете да разделите храните.Например в 12 часа ще изядете ябълката, в 12,30 орехите, а в 13 часа -житото.По този начин намалявате лекото ''вкисване'' на житото в стомаха ви.Макар че ябълката може малко да повиши глада ви.Опитайте се да не смесвате вода и храна.Поне не много.Не прекалявайте с меда.На хранене -по лъжичка.Опитайте се да го закрепите на небцето си и го ''обливайте'' с вода.Ако често страдате от запек, внимавайте с орехите.Ходете по-често до тоалетната.И пийте не по-малко от 1,5 литра вода на ден /да не е студена/.
: Житен режим 2010
: admin2 February 03, 2010, 01:28:48 AM
Успех на всички ,които днес започват Житния режим !
: Нашия опит ,свързан с Житния режим
: admin2 February 04, 2010, 03:18:25 AM
  Подробното ръководство,което изготвихме за Житния режим,помага на много хора да не допускат грешки и да постигнат по-добри резултати.Но то може да се допълни.Ще сме доволни,ако споделите вашия опит.По-лесно ще е ,ако всеки ден си водите дневник.
  Благодарим ви предварително!
: Киселинността в стомаха ни и Житният режим
: admin2 February 06, 2010, 03:22:06 AM
Житото е високо киселинно.Ако някой предварително си е създал киселинност в стомаха, то житото я увеличава.Ябълката е алкална.Тя може да играе ролята на някакъв неутрализатор или балансьор.Но като всеки плод трябва да се яде половин час преди основната храна/ако спазваме правилата/.Тя се смила по-бързо от останалите храни /орехи,жито/.Допълнителна киселинност може да внесе в стомаха ни и водата ,която пием.
 Ето и някои от проблемите и състоянията ни ,породени от излишни киселини в тялото ни:
- сутришна отпадналост;
- мигрена;
-затруднено концентриране и запаметяване;
-раздразнителност;
-прекалено мазна кожа при събуждане;
 -обилно потене при леки напрягания;
-лош дъх;
-обложен език рано сутрин.
-затруднено храносмилане;
-събуждане по няколко пъти / нощем/;
-болки в тялото, мускулите;
 -схващания.
 Подробности по темата можете да откриете тук: http://daoin.com/feeding.php (http://daoin.com/feeding.php)
: Житният режим,пчелният мед ,ниското кръвно, пиенето на вода...
: admin2 February 06, 2010, 04:05:58 AM
Ако ви пада кръвното ,увеличете количеството на меда ,който ядете. Дневната доза е до 100 гр.,а за 10 дни-1 кг. Препоръчвам ви приемане на 30 г мед с 200 мл вода/ с температура около 40 градуса/. Тази процедура правете три пъти дневно, 2 часа преди ядене.
  Ако вече сте яли ,можете да ползвате мед,след като са изминали 3 часа. Ако чувствате някакво напрежение,можете да приемете една доза от 30 г /с вода/,един час преди лягане.
Нормално е и да ви е по-студено.
Не се насилвайте да пиете много вода.Или ще затрудните бъбреците си,или ще напълните стомаха си с много вода ,няма да ви се яде и ще сте слаби ,поради липса на хранителни вещества в организма ви.Препоръчителната доза за тези ,които пият по-малко вода,е 1 литър и половина/заедно с житената/. Може би нормално е да изпивате  по два литра.Всеки може  сам да прецени  колко е нормалното за него количество.
: Re:Житен режим 2009г. // лични опитности
: Васил Василев February 06, 2010, 10:17:31 AM
При мен се наблюдаваше криза изразяваща се в главоболие на третия ден. Повлияваше се добре от гореща вода и кафе.

Вкусовото еднообразие насочва душата навътре, извън областите на сетивния свят. Житото, орехите и меда са чист, сатвистични храни. За някои обаче това еднообразие е едно нелеко изпитание. Аз лично винаги прекъсвам поста поради тази причина. В търсене на известно разнообразие във вкуса, достигнах до определени частни решения.

Оказа, че оранизма ми за определен момент има нужда от кисело и солено - тук трябва да предупредя, че това го няма в препоръките за режима и че въобще не е правилно. Но така или иначе след поглъщане на марината от кисели краставички - нещо което нормално не употребявам - се почуствах удивително добре. Ако се изкушите да го правите обаче, имайте готовност за изострянето на апетита след това. Няколко лъжици жито оправят нещата.

Друго откритие в областта на вусовото разнообразие е комбинацията между жито, орехи и малко горчица - без мед и ябълка. Синапът в горчицата има силен вкус, поради което спада към по-грубите, раджастични храни. Но той носи и своите здравословни ефекти.

Причините да търся описаните комбинации не са докрай изяснени за мен самият. Принципно солта и оцета, съдържащи се в горчицата, са вредни; също така принципно не се допуска сол по време на житния режим. Вярвам обаче, че така ще успея да продължа режима по-дълго време с по-висок дух.

Някой друг правил ли е подобни експирименти при приготвянето на житото? Как се повлиявате от кафе, черен чай, плодови сокове?
: Житният режим и обновяване на клетките
: admin March 07, 2010, 06:19:59 AM
  Ето един кратък разказ на една сестра за обяснението на Учителя за обновяването на клетките:
  "На петия ден на обяд, след като си изядохме житото, Учителя каза. "Рекох, идат". Аз веднага погледнах през прозореца, мислейки, че някой ни идва на гости. Учителят се засмя и каза. "Не, рекох, новите клетки идват".
  Житният режим е даден за обновяване клетките на организма и както се вижда от текста- това започва от петия ден. Именно на това се дъл­жи и тази лекота и хубаво чувство, което ние придоби­ваме от петия ден нататък .Затова ни става значително по-леко и приятно.
: Приготвяне на житото
: admin January 16, 2011, 03:59:09 AM
  Понеже едно от най-важните условия за успешен Житен режим е приготвяне на житото ,ще ви припомня отново някои основни изисквания.
  Препоръчвам ви да изберете пшеница за покълване.Може да ползвате грухана само ,ако имате проблеми със зъбите или стомаха.Не се влияйте от написането в нета.Там груханото жито е било дадено като изключение.
  Ако ползвате такова ,времето му за приготвяне се съкращава поне наполовина.
Какво ще е житото ви за хранене ,зависи от следните условия: съда ,в който сте го поставили /термос или купичка/,температурата на водата ,с която го заливате;температурата на стаята ,в която го приготвяте и най-вече -времето за приготвяне /8 часа,24 часа,36 часа,48 часа/.
  Аз бих го направил по следния начин:
Вземам една купичка за супа /още по--добре -в глинен или дървен съд/.Изсипвам плика от 500 гр. на някакво чисто място.Разделям го на пет равни купчинки /ако нямам везна/.Оглеждам добре житото за качеството му.Може и да го измия.Слагам го в купичката.Заливам го с вода с температура около 22 градуса /най-добрата за покълването му/.Водата покрива върха на житото и малко над него /аванс за ''поемане''/.Не ползвам вода от чешмата ,защото е хлорирана.Нито силно минерална.
Покривам паничката/не е прозрачна/ с една чинийка или нещо друго.Оставям житото в стая с температура около 20-22 градуса.Сменям водата през 8 часа.Ако не мога-поне през 12.Тъй като условията могат да не бъдат изпълнени на сто процента,навярно житото може да е готово след  36 - 48 часа /зависи и от водата ,с която заливаме/.Затова пробвам преди режима.Житото трябва да е омекнало и да не е покълнало с дълги кълнове /а с много малък/
 http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=289.msg2063#msg2063 (http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/2forum/index.php?topic=289.msg2063#msg2063)
 Ако нямаме време,слагаме житото в термоса и го заливаме с топла вода.Омеква за 8- 12 часа.Но ползата е по- малка.Част от енергиите на житото са''попарени''.Просто процесът не е естествен.
 Друг вариант е да ползвате топла вода и да завиете съда с одеяло.Така ще ускорите процеса на покълване.
 Това е като да готвиш храна на различни печки.Все е храна ,но вкусът е различен.
: Сътрудничество със сайта http://www.bg-mamma.com/
: admin January 16, 2011, 08:04:46 AM
В момента сме в много добро сътрудничество със сайта http://www.bg-mamma.com/ (http://www.bg-mamma.com/) във връзка с провеждането/правенето/ на Житния режим.
От няколко години там има групи ,които правят Житния режим всеки месец.
Макар че основната цел е да се ''свалят''килограми ,все по-често някои от правещите режима си поставят и духовни цели.
  Много от тях са със силна воля и желание за успех.
 Ще има група и от  24.1.2011 г. На 15.1.2011 г.започна подготовката за Житния режим.
 Пожелаваме им успех!
 Ако някой желае да се присъедини към групата/има добро споделяме и взаимопомощ/,ето линк: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528794.new (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=528794.new)
: Oще подробности за подготовка на режима
: admin January 29, 2011, 07:50:39 AM
  Ето още подробности за  подготовка на режима.Тя е в продължение на 10 дни.
  Преценявате с какво количество храна /като калории/ се храните средно
на ден.Можете да ги пресметнете тук: http://www.spidersport.com/calories.php (http://www.spidersport.com/calories.php) .Тя
навярно е повече от тази ,която ще ядете по време на режима/около 1200/.Необходимите ви за ден калории са около 2000-2100.Но това зависи от пола ,възрастта ,професията и може да са дори 3500.Изваждате това количество калории от режимните.Разделяте остатъка на девет равни части.Всеки ден намалявайте калориите с една девета от разликата,която сте получили/около 100 калории или повече/.Още първите два дни изключете напълно месото /ако ядете/и сладкарските изделия.Започнете да намалявате и останалите животински
храни/кашкавал,мляко,яйца/.Пет дена преди края на режима трябва да сте
ги напълно изключили.Продължавате със супи ,салати,картофи/варени/
,ориз,плодове,ядки Може и да включите и малко жито за покълване.Последният
ден трябва да се храните със зеленчуци,плодове,ядки.Може и малко жито
Количеството на калориите  трябва да е равно на това,което е по време на режима.
През всичките тези дни се опитвате да корегирате ,ако е необходимо,
алкално -киселинния си баланс / http://www.daoin.com/feeding.php (http://www.daoin.com/feeding.php) /
През тези дни можете да слушате духовна музика,да се ''обливате''с
цветовете за деня,да казвате молитви ,формули,да пеете духовни песни.
: ''Обърнатият трапец ''и фазите на Житният режим
: admin January 29, 2011, 02:47:09 PM
   Фазите на Житния режим са три: подготовка/10 дни/,същинска фаза/част/-10 дни и захранване/отпостване/-10 дни.
  Подготовката  е първата страна на трапеца.Калориите и донякъде количеството храна намаляват.После имаме фаза ,която  е постоянна като калории/окло 1200/.Тя е като основа на трапеца.След това следва захранването и калориите се увеличават, за да дотигнат средно около 2000.Зависи кой прави режима: мъж ,жена,юноша,девойка.Това е другата страна на трапеца.
: Re:Житен режим 2009г.
: admin January 30, 2011, 03:09:35 AM
Ето приготвеното за Житния режим жито: http://www.bratstvoto.net/vehadi/falbum/thumbnails.php?album=22 (http://www.bratstvoto.net/vehadi/falbum/thumbnails.php?album=22)
: Re:Житен режим 2009г.
: admin February 13, 2011, 10:35:36 AM
Който желае ,може да си чете и всеки ден от подготовката,същинската част и захранването  една от следните беседи ,които се тематично свързани с житното зърно:
http://triangle.bg/search.php?q=%D0%96%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE+%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE&wordforms=on&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5 (http://triangle.bg/search.php?q=%D0%96%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE+%D0%B7%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%BE&wordforms=on&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5)
: Re:Житен режим 2009г.
: admin February 14, 2011, 02:01:10 AM
Ето нашият избор от беседи ,които можете да четете повреме на Житния режим/всеки ден/:
Житното зърно - http://triangle.bg/books/1914-03-16--1.1998/1914-03-23--1.html (http://triangle.bg/books/1914-03-16--1.1998/1914-03-23--1.html)
Първото задължение на учениците - http://triangle.bg/books/1922-02-24-19.1999/1922-03-16-19-30.html (http://triangle.bg/books/1922-02-24-19.1999/1922-03-16-19-30.html)х
Правилно хранене - http://triangle.bg/books/1928-05-02-05.1998/1928-08-01-05.html (http://triangle.bg/books/1928-05-02-05.1998/1928-08-01-05.html)х Методи за хранене - http://triangle.bg/books/1927-09-04-19.1998/1928-05-11-05.html (http://triangle.bg/books/1927-09-04-19.1998/1928-05-11-05.html)
Фактори на храносмилането - http://triangle.bg/books/1931-10-02-06.1999/1932-02-19-06.html (http://triangle.bg/books/1931-10-02-06.1999/1932-02-19-06.html)
Силите в природата - http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-02-19-19.html (http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-02-19-19.html)
Движение на енергиите. Закон за поляризиране - http://triangle.bg/books/1924-02-10-19.1996/1924-03-16-19.html (http://triangle.bg/books/1924-02-10-19.1996/1924-03-16-19.html)
Много знания - http://triangle.bg/books/1928-08-22-05.1998/1928-09-12-05.html (http://triangle.bg/books/1928-08-22-05.1998/1928-09-12-05.html)
Които гладуватъ - http://triangle.bg/books/1924-10-19-10.2001/1924-12-28-10.html (http://triangle.bg/books/1924-10-19-10.2001/1924-12-28-10.html)
Търпение - http://triangle.bg/books/1924-02-10-19.1996/1924-04-13-19.html (http://triangle.bg/books/1924-02-10-19.1996/1924-04-13-19.html)
Милосърдие и користолюбие - http://triangle.bg/books/1930-09-05-06.1998/1930-09-26-06.html (http://triangle.bg/books/1930-09-05-06.1998/1930-09-26-06.html)
Разнообразието - http://triangle.bg/books/1935-09-27-05.1998/1935-12-20-05.html (http://triangle.bg/books/1935-09-27-05.1998/1935-12-20-05.html)
Свобода на съзнанието - http://triangle.bg/books/1931-03-11-05.1998/1931-06-17-05.html (http://triangle.bg/books/1931-03-11-05.1998/1931-06-17-05.html)
Законът на молитвата - http://triangle.bg/books/1933-09-24-05.2000/1933-12-10-05.html (http://triangle.bg/books/1933-09-24-05.2000/1933-12-10-05.html)
Посещение на Бога. Работа и учение - http://triangle.bg/books/1939-09-24-05.1997/1939-12-10-05.html (http://triangle.bg/books/1939-09-24-05.1997/1939-12-10-05.html)
Ценност и посока - http://triangle.bg/books/1937-09-22-05.1999/1938-09-07-05.html (http://triangle.bg/books/1937-09-22-05.1999/1938-09-07-05.html)
Добрият път - http://triangle.bg/books/1939-09-24-05.1998/1940-02-18-05.html (http://triangle.bg/books/1939-09-24-05.1998/1940-02-18-05.html)
Ще ви направи свободни - http://triangle.bg/books/1923-09-09-10.1998/1923-10-21-10.html (http://triangle.bg/books/1923-09-09-10.1998/1923-10-21-10.html)
Труд и мъчение - http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-03-04--1.html (http://triangle.bg/books/1920-02-12-19.1995/1920-03-04--1.html)
Призоваха Исуса - http://triangle.bg/books/1934-09-23-10.1998/1934-09-23-10.html (http://triangle.bg/books/1934-09-23-10.1998/1934-09-23-10.html)
Като себе си! Трите идеи - http://triangle.bg/books/1933-09-24-05.2000/1934-05-20-05.html (http://triangle.bg/books/1933-09-24-05.2000/1934-05-20-05.html)
Eдинствен цяр - http://triangle.bg/books/1939-01-29-05.1998/1939-09-10-05.html (http://triangle.bg/books/1939-01-29-05.1998/1939-09-10-05.html)
Трите връзки - http://triangle.bg/books/1939-09-27-05.1999/1940-01-31-05.html (http://triangle.bg/books/1939-09-27-05.1999/1940-01-31-05.html)
Зелен и узрял - http://triangle.bg/books/1941-10-05-05.1997/1941-10-19-05.html (http://triangle.bg/books/1941-10-05-05.1997/1941-10-19-05.html)
Денят на доброто - http://triangle.bg/books/1931-07-12-05.1998/1931-07-14-05.html (http://triangle.bg/books/1931-07-12-05.1998/1931-07-14-05.html)
Измерения - http://triangle.bg/books/1937-09-24-05.1998/1937-12-10-05.html (http://triangle.bg/books/1937-09-24-05.1998/1937-12-10-05.html)
Едно, две, три - http://triangle.bg/books/1941-10-01-05.1999/1941-12-31-05.html (http://triangle.bg/books/1941-10-01-05.1999/1941-12-31-05.html)
Упътвания и образи - http://triangle.bg/books/1923-10-21-19.1995/1923-12-23-19.html (http://triangle.bg/books/1923-10-21-19.1995/1923-12-23-19.html)
Граници и възможности - http://triangle.bg/books/1932-09-23-05.1998/1932-10-14-05.html (http://triangle.bg/books/1932-09-23-05.1998/1932-10-14-05.html)
Самовъзпитание - http://triangle.bg/books/1933-09-27-05.1999/1934-07-04-05.html (http://triangle.bg/books/1933-09-27-05.1999/1934-07-04-05.html)
: Re:Житен режим 2009г.
: admin February 14, 2011, 02:05:14 AM
Според нас ,задължително  първия ден от същинската част от Житния режим трябва да се прочете беседата Житното зърно.В нея се крие част от смисъла на режима.
http://triangle.bg/books/1914-03-16--1.1998/1914-03-23--1.html (http://triangle.bg/books/1914-03-16--1.1998/1914-03-23--1.html)
: Хранене и пиене на вода по време на режима
: admin February 17, 2011, 01:46:58 AM
Aко имате време за хранене,най-добре е да ядете храните разделно /поне през половин час/ по следния  ред-ябълки,жито,орехи /Орехите и житото могат и да се разменят/.Внимавайте и с пиенето на вода по време и около храненията.Ако съчетаете по-студена вода и ядене на ябълка ,можете да имате подуванв на стомаха.Затова разумно си разпределете и яденето,и пиенето.
  ИМА ЕДНА ''МОДА'' ДА СЕ ПИЕ МНОГО.ТОВА Е ОПАСНО.МОЖЕТЕ ДА СИ НАВРЕДИТЕ на  БЪБРЕЦИТЕ,СЪРЦЕТО,НЕРВНАТА СИСТЕМА.ИМА РЕГИСТРИРАНИ И СМЪРТНИ СЛУЧАИ /Няколо дни по пет литра на ден/.
 Необходимото ви количество вода можете да изчислите като умножите 30 мл .по броя на килограмите си.
  Вода се пие най-малко половин час преди ядене и поне два часа -след.но тъй като ще ядете по малко и по-често ,нека интервалът бъде поне половин час.
 Ето една интересна статия: http://www.tialoto.bg/zdrave/2006/01/01/pieneto-na-voda-prez-zimata.1832 (http://www.tialoto.bg/zdrave/2006/01/01/pieneto-na-voda-prez-zimata.1832)
: За някои по-скрити проблеми на Житния режим
: admin February 19, 2011, 07:35:42 AM
Житния режим не е обикновена диета.Той има дълбок смисъл.Затова всеки човек може да има както физически ,така и психически проблеми,когато го прави.Чуствителността по време на режима се променя.Усещането за различен тип енергии- също.Тези процеси се усилват, кагато се съчетае храненето с различни духовни практики/пеене,молитви,медитации.../
  За жалост,дълбоката психологическа и духовна същност на Житния режим е много слабо позната.И много от желаещите да го правят се съобразяват единствено с физическите си възможности.А може би и се уповават и на популярното заключение''Господ ще ни пази''.
  Понякога това може да доведе до проблеми.Особено ,когато са налице по-лабилна психика,употреба на по-силни лекарства/ Действието им  по време на режима се усилва поради по-ограниченото хранене и някои по-скрити причини/.
Понякога ,на още по-дълбоко духовно ниво,могат да се отключат и кармични връзки и разплащания.А вие много често не сте подготвени за тях.
Опитайте се да разберете ,че Житният режим може да бъде катализатор на някои процеси от вашия живот.Но той  не е панацея за решаване на някои ваши по-тежки проблеми.Затова бъдете по-внимателни и преценявакте много добре силите си.
Най-добре е да имате много стабилна подготовка/физическа и духовна/.Постарайте се  да влезете в режима с духовни помощници,които да ви подсказват верните ходове.
: Житният режим и бременността
: admin February 19, 2011, 07:55:29 AM
   Понякога се случва бременни жени да пожелаят да правят Житния режим.Нормално и човешко е това тяхно желание.
  Много е важно в кой месец от бременността са те.Ако са в началото ,проблемът е повече психологически.Ако са от петия до към края на бременността-има и физически проблем.
Според мен ,''стандартен''режим/като хранене/ те не трябва да правят.Ако желанието е много силно ,то храната им трябва да бъде  съставена плодови от салати /ябълки,круши,банани,портокали,стафиди,лещници,бадеми,резични семки.../Подборът им трябва да е съобразен с алкално-киселинния баланс/.Ядките трябва да са около една четвърт в порцията от 200 гр.Освен тази салата ,всяко ядене трябва да се допълва с житото и орехите/през половин час/.Общият брой калории за деня трябва да бъдат от 1800 до 2000.
Тъй като има и психологически промени ,добре е бременната да се старае да не се ядосва,да слуша приятна нежна музика,да медитира....Житният режим трябва са се прави ''ден за ден ''.Ако се усети някакво по-сериозно неразположение,то режимът трябва да бъде прекратен.Не трябва да се робува на успех на всяка цена.
 
: Re:Житен режим 2009г.
: admin February 23, 2011, 07:50:47 AM
Пийте водата бавно, на много малки глъдки ,нито студена ,нито гореща/между 22 и 37 гр./.Задържайте я в устата си ,все едно я ''дъвчете''.Така ще извлечете повече енергия от нея.
: Re:Житен режим 2009г.
: admin February 23, 2011, 08:14:14 AM
Най-лесно се правят Житните режими през май,юни,септември и октомври.Защо? Една от причините е свързана с факта ,че на организма не му се налага да хаби толкова калории за'' ''затопляне или'' изтудяване''.Сега се хабят до 25 процента от калориите за затопляне ,ако температурата около нас е нула градуса.Затова ви карам да пиете вода с такава температура/22-37 гр./.Така не се хаби много енергия.Всички знаете каква е температурата на водата в нашия организъм.Ако не-отидете до двете нули и...