Форум посветен на Учителя Петър Дънов => Други => : shh70 February 15, 2006, 06:52:03 AM

: Масони
: shh70 February 15, 2006, 06:52:03 AM
Знае ли някой какво действително представляват масоните и организациите им? Преди няколко дни получих, шокиращо за мен, предложение да стана член на масонска ложа. Шокиращото за мен беше свързано с това, че съм бил обект на наблюдение и обсъждане в тази организация, а предложението изхождаше от мой приятел за когото никога не съм предполагал, че може да е масон. Трудно ми е да формирам отношението си към масоните тъй като никога те не са представлявали интерес за мен. В нет-а прочетох неща за тях, които са обезпокоителни. Ще бъда благодарен на всички които споделят във форума мнението си и това, което знаят за масоните.
: Масони
: (((|))) February 19, 2006, 07:03:46 AM
Правя ви препратка към един друг форум. В него са казани и някои масонски неща, има включително и "поглед отвътре".http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=720.0
: Масони
: Peter February 24, 2006, 07:07:29 AM
Главното, което ги свързва е материалното, а не духовното развитие на човека. Те са тайна организация, членовете на която си помагат взаимно, но не помагат на хора извън тяхната група. Фактът, че са тайни говори много. Говори например за това, че се мислят за богоизбрани, другите са недостойни да бъдат посветени в техните ритуали и изобщо в правилата на техния духовен живот. Друга много важна отличителна тяхна черта е отношението им към Бога. По този въпрос не съм много запознат и затова няма да говоря, но в едно съм сигурен – не е такова каквото има Бялото братство. И запомни това: всеки, който иска да стане масон иска да стане влиятелен и богат. Както виждаш има доста голяма разлика между Бялото братство и масонството.
: Масони
: Peter February 25, 2006, 03:27:58 AM
Приятелю, не те познавам, не знам дали си искрено вярващ човек. Ако е така, не смяташ ли, че това е едно изпитание, едно изкушение пред което те поставя Бог.
: Масони
: shh70 March 01, 2006, 02:30:59 PM
Благодаря на всички приятели. Честно казано, не се виждам като член на масонска ложа и мисълта за това ми е дори противна..  Мисля, че тайнствеността,на тази организация е твърде подозрителна. Първата причина за моята подозрителност е, че от близо една година заемам длъжност, която е със сериозни властови позиции. Защо тези хора сега ме търсят, а не преди пет години? Моят приятел-масон ми каза, че членството в нея било до гроб, веднъж положил клетва не можело да изляза от организацията!? Членството можело да бъде замразено, което наричат "заспиване". Освен това, аз за себе си не мога да разбера,  дали тази организация е религиозна или това е просто клуб и дали те се кланят на Живия Бог, и защо не го зоват Бог, а "Великия Архитект" или нещо подобно. Два пъти в месецатрябвало да учавствам в ритуали, което било задължително, а аз не разбирам ритуалите им и не искам да учавствам в тях. И въобще за себе си не виждам никакъв смисъл да членувам там. Моят приятел-масон ми казва: "Ти знаеш ли колко много хора драпат да станат масони и какви възможности разкрива за тебе членството?" Но аз не "драпам", не вярвам в тях, съвестта ми се бунтува и предпочитам да съм начисто с нея, отколкото да поема членство там.
: Масони
: iliyanameleva August 06, 2006, 11:55:33 AM
не съм много сигурна, но май попаднах преди време в Масонско гнездо на оси. Тези хора наистина си имат ритуали, с които изсмукват енергията на другите. Смятат се за _най и не приемат нещо или някой да е подобър от тях. Но пък за техните си членове са способни на всичко. Не вярват в Бога, въпреки, че за показност ходят в църква. Сблъсках се със Злото в чист вариант. Благодарение на беседите на учителя оцелях, научих важен урок.
: Масони
: iliyanameleva August 12, 2006, 02:35:54 PM
:roll: По-задълбдчено като се замисля, масоните са силата на миналото.Т.е. според Рудолф Щайнер "Христовата идея се внася, за да примири Луцифер, (който се стреми да предпази човека от действия) и Ариман, (който насърчава механичните, бездуховни елементи в човешкото поведение). Новото разбиране- аз съм личност не само съзерцавам, но и действам в живота. Масоните се стремят към пари и власт. Без тях те са слаби и страхливи. Дават пари за култура и изкуство, но не ги разбират. Те владеят физическия и астралния свят. В плен са на своите представи. Новият човек, в новата епоха трябва да примири Луцифер и Ариман в себе си. Да руши и създава, да вярва в Единството и в себе си.

[/quote]"Всяко следващо еволюционно ниво се основава на достиженията на предишното."

Ученика трябва да примири доброто и злото в себе си. Да хармонизира

физическото, астралното, етерното и причинното тяло. :oops:
: Масони
: iliyanameleva August 12, 2006, 02:39:08 PM
:roll: Това са си мои разсъждения не значи, че са адекватни.  :oops:  :oops:
: Масони
: iliyanameleva August 21, 2006, 09:19:26 AM
:P  :roll: Хей, хора, в предаването БТВ-репортерите най-сетне видях раздвижването, пробуждането на Новото съзнание. Щом Масонски Велик майстор смята, че трябват нови идеали, значи нещата вървят добре. Страхотно предаване! Но наистина предстои много работа.
: Re:Масони
: БожидарЗим June 18, 2010, 12:22:40 AM
Тъй като бе споменат и Рудолф Щайнер, да напомня, че и той е бил масон :)

Велик Йерофант на Мемфис-Мизраим, магическото крило на масонството.

Всъщност масонството е част от Не-еврейската Кабала.
: Re:Масони
: shambala July 09, 2010, 03:54:25 PM
privet shh70 ,kakvo re6i sega,6te te pravim li mason ili ne.................