Форум посветен на Учителя Петър Дънов => Упражнения => : admin2 December 30, 2004, 04:11:39 AM

: 2005-година,посветена на разучаване на упражнения от Учителя
: admin2 December 30, 2004, 04:11:39 AM
Преди повече от 15 г.спорехме с практикуващите йога кой има в практиката си повече упражнения.Не знам колко са техните...но нашите са...много.Тогава те не бяха събрани на едно място/бяха в беседите/,а днес имаме книгите на Б.Боев,Влад Пашов и най-вече -сборника с окултни упражнения.Но какво от това?Почти нищо не се е променило.Приятелите ни от йога продължават да си правят асаните ,колкото и да са те, а ние...спорим за някои детайли от Паневритмията,за това в каква посока започват да се играят шестте упражнения и само някои на Рила играят 21.За останалите не се говори ,а може би някой си ги играе тайно, както си ги знае.А разгадаването им не е проста работа.Защото в беседите упражненията са описани доста схематично/Напр.какво означава ръцете минават покрай главата?/.
Днес тези,които са били покрай Учителя, са на преклонна възраст или не са между нас.Те не могат да ни помогнат.
Какво ни остава? Според мен да създадем работни групи и спазвайки принципите,заложени в беседите,да се опитаме да ги въстановим.Следващата стъпка е да ги покажем на другите.Това може да стане край Мадара или на Рила.И последната -да направим учебни разбираеми филми/като за първокласници/.И...да обучим учители.
Време е да разберем ,че Паневритмията ,колкото и да е хубава,е само част от Учението.И че...в тесните панелни блокове трудно ще я играем.
Нашето физическо тяло  се нуждае и  от физически упражнения.
Затова нека посветим 2005 г.на тяхното разучаване .От това можем само да спечелим.
: 2005-година,посветена на разучаване на упражнения от Учителя
: blagost May 12, 2005, 03:59:29 PM
ФИР ФЮР ФЕН - ТАО БИ АУМЕН !

Подкрепям предложението и на събора на Мадара ще се подготвя  да обсъдим 6-те окултни упражнения , формулата на ученика с движенията и още няколко упражнения от лекциите на младежкия окултен клас.

Любов + Светлина + Мир + Радост
: play
: (((|))) May 13, 2005, 08:55:27 AM
И най-важното - просто да играем - каквoто и да означава това...
: 2005-година,посветена на разучаване на упражнения от Учителя
: blagost May 14, 2005, 04:39:08 AM
ФИР ФЮР ФЕН ТАО БИ АУМЕН!

Учителя препоръчва не само да работим , но даже отлично да работим...мисля си че това се отнася и до упражненията...и за играта...каквото и да означава това.

Любов+Светлина+Мир+Радост!
: 2005-година,посветена на разучаване на упражнения от Учителя
: blagost January 22, 2006, 11:11:14 AM
:) Здравейте, приятели! Продължавам да си "играя" шестте специални упражнения с определени неясноти в някои от движенията...няма ли някои да се обади  :( На форума в Русе на 7-8-9 април ще има модул с въпроси и обсъждания за някои от упражненията. Можете да пишете на e mail: videlina_ruse@abv.bg

Любов + Светлина + Мир + Радост